sobota 31. května 2014

Jeskyně nejen na motivy...

Jeskyně Ostrov zapomnění - anketa

Je dobré, aby měl v jedné jeskyni hráč víc postav nebo ne? Zeptala jsem se, jak se k tomu staví hráči jeskyně Ostrov zapomnění, kde většina z nich má dvě postavy:

V této jeskyni má většina hráčů víc než jednu postavu. Jak se ti hraje víc postav v jedné jeskyni (pokud jich víc máš) a jak se k tomuto fenoménu ty osobně stavíš?

Cliff5
Je to zajímavé a ještě pikantnější je, že hraji za opačné pohlaví. Výhody jsou v tom, že když nemá činnost jedna postava, druhá si to vynahradí a člověk se nenudí. Nehledě na to , že každá postava může mít různou povahu ve stylu Rambo anebo sportovní dívka.

Já to každopádně vítám.

Samgar
Ahoj,

Pokusím se odpovědět na obě otázky. Musím říci, že to není úplně jednoduché, tak budu maximálně stručný.

1) V jeskyni Ostrov zapomnění mám dvě postavy. Jednu mužskou a jednu ženskou postavu. Nejsem moc dlouho na Abarinu a mám zatím relativně málo postav, snažím se, aby každá moje postava byla jiná. Nedělám stejné archetypy. Nebaví mě dokonalost, je nudná, proto největší práci vždy mám vymyslet postavě nějakou vadu na „kráse“. Dá to postavě větší šťávu a lépe se mi hraje, protože je taková lidštější. Moje první postava je David Eliassen, který se narodil do zlaté kolébky. Je to bohatý norský portfolio manager, židovského původu. Dostal nejlepší vzdělání a jeho rodiče jsou velmi bohatí. Únikem od reality jsou mu adrenalinové sporty a cestování. Přesto, že se zdá, že mu nic nechybí i David má svoje slabá místa, která tady neprozradím. Naproti tomu mám, Arizonu Hicks, která má indiánské kořeny, je to dítě ulice, které nedostudovalo a živilo se vším možným, nic z toho nebylo legální. Díky tomu, že jsou ty postavy odlišné, tak se mi hrají dobře, protože každá reaguje na situaci jinak a u každé mohu popustit uzdu své fantazie jiným směrem.

2) K fenoménu dvou postav se stavím kladně. Mám s tím zatím jen pozitivní zkušenosti. Důležitá je rozmanitost, čím více jsou postavy od sebe odlišné, tím lépe. Nemusí to být vždy protiklady, ale musí být ojedinělé. Něčím zajímavé. Člověk pak musí přepínat mezi nimi a to jde samo. Nejvíce se mi asi líbí fakt, že v situaci, ve které je jedna postava bezradná, si druhá může hravě poradit, nebo také ne.

Zarias
Ahoj,
Více postav v jeskyni nemám. Zda-li je to vyloženě fenomén nevím. Nicméně vzhledem k faktu, že jsem na Abarinu dlouhou dobu nepůsobil, si dokážu představit, že se spousta věcí změnila. Pokud mají hráči čas hrát dvě postavy v jedné jeskyni, a jsou dostatečně dobří na to, aby oddělili to, co ví hráč a co postava, ať si je hrají. Já vím, že bych to dost pravděpodobně nedokázal :-)

Hauser
Ahoj.

K hraní dvou postav jedním hráčem v jedné jeskyni se stavím negativně. Jde o to, že jen málo hráčů dokáže odlišit jednu postavu od druhé. Ať už jejích chováním, způsobem myšlení a mluvení atd. Když to hráč nezvládne, nevypadá to dobře a myslím, že to může i celou jeskyni dost poznamenat ne-li zcela zničit.

Ke hraní dvou postav jsem svolil na žádost PJ. A díky tomu, že jsou mé postavy velmi odlišné, dá se to zatím dobře hrát. I když je pravda, že komunikace mezi nimi mi dává docela zabrat.

Pidzey
Je to rozhodně zajímavé hrát více postav v jedné jeskyni.
Hráč tak může na jeden příběh nahlížet více pohledy, z jiného úhlu.
Pokud tyto postavy jsou rozdělené tak je to dobré, ale jakmile se dostanou k sobě, nastává problém.
Hráč, má tendenci si ty postavy navzájem vychvalovat. (nebo aspoň já) a třeba vzájemná konverzace, bývá trochu umělá.

Ovšem, já osobně nemám rád dvě postavy jednoho hráče v jeskyni.
I když tak hraji už ve dvou.
Udělal jsem to, protože jsem chtěl pomoci jeskyni zase rozhýbat.
Na druhou stranu, dvě postavy jsou podle mě lepší než PJ + postava.

sally.owens
Víc postav se mi hraje dobře. Ale je to tím, že každá má svoji příběhovou linii a ještě se nesetkaly. Takže mi to zatím problém nedělá. Je to jako hrát dvě různé jeskyně. Uvidíme, co se stane, jestli se potkají.

Osobně mi nevadí, když má někdo v jeskyni více postav. Je to zajímavější a příběh rychleji utíká. Ale někdy může byt náročné, oddělit jednu postavu od druhé.

= Janika =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)