středa 30. dubna 2014

Světy na hraní - Úvod

Zdravíme všetkých čitateľov NAMRO. Mnohí z vás na Abarin prišli, lebo počuli o tradičnom „Dračáku“, alebo Dračím Doupěti, čo je aspoň u nás úvodná brána do sveta rolových hier, či už naživo pri stole s kamarátmi, alebo potom tu na Abarine, so širšou komunitou. Samozrejme, Dračák nieje jediný systém, ani svet, v ktorom sa dá takto hrať. A to bude hlavnou témou našich článkov, s názvom Světy na hraní.


O čo v článkoch pôjde?


Margit a ja (Osud) sa vám pokúsime priblížiť iné svety, ich situovanie a samozrejme ku nim pripadajúce systémy. S vydaním každého článku sa budete môcť vyjadriť, do akého sveta a v niektorých prípadoch aj z akého pohľadu (svety, ako World of Darkness alebo Exalted sú príliš obšírne na to, aby sa dali predstaviť v jednom článku) sa pozrieme nabudúce. Prečo ale tieto články robíme? Aby sa rozšírili obzory hráčom aj Pjom, ktorí by radi skúsili iné herné systémy, alebo iné svety, ako tie tradičné.

Uvidíte, jak je svět RPG bohatý a obšírný, rozšíříte si obzory... a třeba získáte inspiraci pro své jeskyně.
Seriál bude především představení a seznámení se systémy, nikoliv suplovat pravidla samotná.
Je škoda, že  další skvělé hry, které nejsou Dračí doupě, nejsou mezi lidmi známé. Právě to bychom chtěli tímto seriálem napravit.   Proto se chystá série článků o hrách, které nejsou moc známé (obzvláště mezi zarputilými příznivci DrD), které by hráče stručně seznámili s pravidly, s výhodami herních systémů a v neposlední řadě také se světy, ve kterých se některé z těchto her odehrávají.
O jaké hry se bude jednat se nechte překvapit. Ale jak již padlo výše - můžete jejich výběr sami ovlivnit tím, že se vyjádříte, o jaký svět / systém by jste měli zájem nebo o kterém si myslíte, že by se s ním měli seznámit i ostatní.

=Margit a Osud=

2 komentáře:

  1. Ach, škoda, že len takýto úvod, trochu som dúfala, že už to bude aj trochu konkrétnejšie. :) Nevadí, na túto rubriku sa teším. ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, myslím, že to bude zajímavé zpestření. Já osobně nejsem zrovna pravdilový hráč, ale jeden nikdy neví... třeba mě něco osloví! ;)

    OdpovědětVymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)