pátek 28. února 2014

5. Luciana

Popis:
Je to dvacetišeti letá žena, vysoká asi 180 cm, její dlouhé hnědé vlasy v jemných vlnách spadají až hluboko pod pas. Obličej s jemnými rysy, světle pleť, hluboké, uhrančivě zelené oči, rudá, krásně vykrojená ústa, spolu s klidným a vyrovnaným hlasem, vytvářejí dojem křehké krásky.

Zaujme vás její zvláštní oblečení. Mívá dva druhy, které někdy kombinuje. První je kombinéza, jejíž kalhoty jsou široké, od kolen po stranách zdobené šněrováním. Stejně tak rukávy, které zdobí šněrování již od ramen. Přes tuto kombinézu má přehozenou bělostnou tuniku, z jemné kožešinky. V pase je široký opasek černé barvy, ostatní oblečení je celé ve světlince modré barvě. Kozačky a rukavice jsou z černé kůže, uvnitř mají teplou, kožešinovou vrstvu.

Druhé oblečení je celé bílé. Bunda, kalhoty i plášť, jsou ušity z kůže ledního medvěda. Avšak jaksi naruby, kožíškem dovnitř a z venku je krásná, bíle obarvená, hlaďoučká kůže. Pod bundou, jejíž vysoký límec obepíná krk, nosí ještě teplé, bavlněné triko s dlouhým rukávem. Pod kalhoty, jež jsou rovného střihu, obléká teplé, bavlněné kamaše. Plášť je jakési pončo s kapucí lemovanou sobolinkou. Na nohou má ke kolenům vysoké kozačky ušité ze soboliny a zakončené lemem z polární lišky. Stejně tak rukavice i ušanka. Široký opasek zdůrazňuje doslova vosí pas.

Její šperky jsou pouze ze zlata, bez jakýchkoliv kamenů, avšak velmi mistrně provedené. Souprava se skládá z čelenky, náušnic, tří prstýnků, náramku a náhrdelníku. Jezdí na bílém hřebečkovi. Její téměř jedinou zbraní je umně vyrobená hůl, dlouhá asi 130 cm a zakončená rubínovou hlavicí. U sedla, na pravé straně je připevněna ještě dýka.

Životopis:
Pochází ze známého severského rodu Morlasů. Její rodina přesídlila ke královskému dvoru v době, kdy byla ještě malé děvčátko. Její otec, Irvine, byl předním královským diplomatem a matka, Adelia Hortensie, důvěrnicí královny. Po svržení tehdejšího krále byl Irvine spolu s králem a dalšími rádci a diplomaty popraven, avšak Adelii i s oběma dětmi se podařilo včas uprchnout a schovat se ve zdech rodného hradu.

Tady v tajných prostorách pod hradem, vychovávala obě dcery, za vydatné pomoci věrných služebníků a několika oddaných učitelů. Hrad byl vypleněn a po třech letech, už jí přestali stoupenci nového krále hledat. Za noci, v přestrojení pak Adelia prchla se všemi oddanými služebnými do druhého království. Tady se usadili v malém městečku, kde je nikdo neznal. Adelia zemřela na zákeřnou nemoc, zánět mozkových blan, když bylo dívkám 17 a 15 let.

Zanechala jim poměrně slušnou částku ve zlatě a na její doporučení se obě děvčata vydala do internátních škol. Jedna do klášterní školy, kde se zasvětila bohyni a druhá do Kouzelnické akademie, její zaměření je na element ohně a vzduchu. Po absolvování akademie, se Luciana vrátila do domu, ve kterém žila jako dítě. Její věhlas jako mocné kouzelnice sílil. Postupně se na ni obracely různé skupiny, které potřebovaly pomoci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)