neděle 22. prosince 2013

Vydejte se na pouť...

... skrz Tolkienovu Středozem s novým experimentem Googlu

Zatímco se do kin dostalo pokračování filmu Hobit, Google rozhodně nelení. Nový Chrome experiment vytvořený ve spolupráci s tvůrci filmu má ukázat, co všechno je graficky možné na mobilech. Uživatelům umožní prohlédnout si zvolená místa Tolkienovy Středozemě ve 3D.

Nejen tři lokace ze Středozemě, ale především 3D grafiku v prohlížeči Chrome na mobilech nabízí nový experiment Googlu ve spolupráci s tvůrci filmu Hobit: Šmakova dračí poušť (The Hobbit: The Desolation of Smaug). Film se chystá do kin druhý prosincový týden, a tak se podobná vícestranně výhodná spolupráce přímo nabízela.

Experiment nazvaný A Journey Through Middle Earth (http://middle-earth.thehobbit.com/) není příliš rozsáhlý, nečekejte proto nic ve stylu Google Street View. Jedná se o základní statickou mapu, která obsahuje celkem šest lokací, tři z nich prozatím neaktivní. Pokud rozkliknete lokaci, uvidíte základní interaktivní informaci o ní, a následně si budete moci spustit krátké ovladatelné 3D demo.

Stránka bohužel má trochu problém s češtinou, která se sice dá nastavit, ale výsledkem je jazyk připomínající srbštinu (nebo řeč jí příbuznou). Lépe tak je držet se angličtiny, nebo zvolit slovenštinu, která je na rozdíl od češtiny plně funkční.

Hlavní devizou dema je, že díky využití moderních webových technologií (jako např. Web Audio API, CSS3 a WebGl) je funkční i na Chromu pro Android a iOS. To byl také podle všeho hlavní cíl Googlu – ukázat, že 3D grafika je nyní možná už i v mobilním prohlížeči.



Zdroj: Tyinternety.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)