neděle 22. prosince 2013

Smršť otázek pro zvídavé abariňáky

Číhám, číhám… kohopak smršť proklepne tentokrát? Kdopak nám to vyčuhuje z řady? Chtělo by to nějakého aktivního nováčka. Někoho, kdo je online skoro pokaždé, když zavítám na Abarin… Co třeba ASH? Jo, to bude dobrý úlovek!

Připraven? ;)))
Ano :D

Tak začneme zlehka... ;) Který vítr tě zavál na Abarin?
Na Abarin jsem se dostal během tří týdnů ležení doma, kdy jsem byl nemocný a hledal na internetu nějakou zábavu.

A našel? Proč zrovna Abarin?
Již dlouho mě zajímal jakýkoliv možný fantasy svět. Často jsem ležíval v různých knížkách od Harryho Pottera až po Hraničářova učně, jestli znáš. Se sourozenci ani rodiči jsem hrát nemohl, protože je fantasy svět sice baví taky, ale nikdy si nenašli čas podívat se aspoň na základní pravidla dračáku. A jak jsem byl nemocný, brouzdal jsem po netu a napadlo mě (díval jsem se zrovna na Pána prstenů), že bych si hodně rád zahrál dračí doupě. Tak jsem to zadal do vyhledavače a během chvilky už jsem byl v jeskyni pro začátečníky.

Takže to šlo hezky šupky, dupky, rovnou na Abarin... a od Pána prstenů je to pěkně rovná cestička! :D Hrál jsi DrD už někdy předtím?
No, jako ještě úplně malí kluci, asi ve druhé třídě, jsme se spolužáky hráli takový "dračák". I když šlo spíše o to, že jeden nakreslil mapu a vymyslel základní města, zvířata, rasy a ostatní si pak vybrali povolání a rasu a hrálo se jenom s mapou. Příběh byl ale spíš jednoduchý - jako třeba že jsme měli za úkol zabít krále, a abychom se tam mohli dostat, museli jsme projít přes pustiny obývané trolly atd.

Jasně, klasika... "stojí proti vám tři kostlivci" "útočím!!!". Kdo z nás tuhle fázi hraní DrD nezažil...? :D Ještě mi to nedá a zeptám se na tvou přezdívku... tvá oblíbená nebo speciální pro Abarin? A jak vznikla?
Tuto přezdívku používám velmi často. Vznikla tak, že jsem hrál jednou pinball, a když se měly zadat 3 znaky, tak první jsem dal omylem A. No a pak už jsem jen doplnil S a H podle svého jména. :D Pak jsem to použil pro nějakou jinou hru a potom už jsem to používal skoro všude.

Takže tvá přezdívka má podobný původ jak ta Ionova. Asi si začnu říkat Nin... :D

Zmiňoval jsi, že máš rád fantasy světy. Máš tím na mysli jen Tolkiena nebo sis oblíbil i nějaké další (ať už fantasy nebo sci-fi)?

No, je to fantasy i sci-fi. Jako například Pán prstenů, Star Wars, Star trek, Harry Potter... a pak spousta knižních světů, ale ty jsou méně známé (Eragon), dále třeba různé seriály (Ztracení)... Teď mě moc nenapadá, ale kdybych se šel podívat jen mezi knížky, tak by jich mohlo být kolem 20ti.

To není zrovna málo. ;) Když už jsme probrali světy, pojďme k postavám. Jak vznikají ty tvé? Hledáš někde inspiraci nebo si je vymýšlíš podle sebe?

Mě nejvíc fascinovala kouzla. Nechci se opakovat, ale moje absolutně nejoblíbenější knížka je Harry Potter, takže nejspíš proto. A potom mě zaujali elfové. Jsou inteligentní, dlouholetí, používají logiku. Takže hned má první postava na Abarinu byla elf-kouzelník. Ale já rád zkouším všechno možné, takže se brzo objevil vlkodlak-vrah, člověk-hraničář, trpaslík-válečník...

Když už jsme nakousli ta kouzla, kdybys mohl ovládat jedno jediné i v naší realitě, jaké by to bylo?

Asi ovládání času. Zastavit, posouvat dopředu, dozadu. Myslím, že každý člověk má něco, co by raději neudělal a také by si asi každý člověk chtěl nějaký okamžik zopakovat.

To je hezká myšlenka.;) Až se ho naučíš, dej vědět...
Mimochodem Harry Poter byl inspirací také pro tvou vlastní jeskyni, kterou jsi nedávno na Abu otevřel - Brumbálova výprava. Poodhalíš aspoň trošku, o co půjde?

Samozřejmě. :D V této realitě Voldemort Harryho zabije. Takže ten v příběhu není skoro vůbec důležitý. Hned po Harryho smrti se však objeví Brumbál a v návalu vzteku zase zabije Voldemorta. O 10 let později začínají hrát hráči. Hrají zde studenty nastupující prvním rokem do Bradavic. Avšak po krátké době jejich studia se stane něco velmi zlého a oni budou povoláni na misi. Nechci říkat, o co půjde, kdyby to četl jeden z hráčů z této mé jeskyně. Nechci je připravit o překvapení.

Většina hráčů z tvé jeskyně čte NAMRO pravidelně, takže jim nebudeme kazit překvápko. ;) Tak tedy ještě poslední otázka k Harrymu: jaká je tvá nejoblíbenější postava v knížce a proč?

To je záludná otázka. Asi bych řekl, že Brumbál, nebo třeba takový Lupin. Brumbál proto, že umí velmi dobře ovládat kouzla a je v celém příběhu taková "opora". Snad každý se na Brumbála dívá (aspoň do šestého dílu) jako na někoho, koho nic nepřemůže. Dokáže vyřešit téměř každý problém. A u Lupina ani sám nevím. Prostě to tak nějak cítím.

Vánoce už jsou skoro tady a tak i Anketní otázka tohoto čísla je ve stejném duchu. Ráda bych se na ni zeptala i tebe: pokud bys mohl některé ze svých postav dát nějaký vánoční dárek pod stromeček, co by to bylo?
:D Zajímavá otázka. Asi moje postava trpaslík-válečník (Avenkall) by dostala schopnost naprosto vynikajícího boje s mečem. A pokud by to měl být předmět, tak by třeba můj elf-kouzelník (Sylverianki) dostal hůlku. Zatím kouzlí bez ní. :D Ale především bych přál sám sobě, ať zvládnu PJskou povinnost v jeskyni Brumbálova výprava.

Myslím, že zatím své PJské povinnosti zvládáš na jedničku! ;) A co ty a Vánoce? Je nějaký dárek, který bys ty sám rád objevil pod stromečkem?

Asi bych si vybral počítačovou hru. :D Jinak asi také nějaké knížky.

A kteroupak hru?
Mafia 1, 2. Viděl jsem na ni teď reklamy na lets play a na youtubu a připadá mi, že by to mohla být sranda.

No, aspoň jednička je vážně povedená, takže budu držet palečky, aby pod tím stromečkem vážně byla! :D

Když už si povídáme o tvých přáních, prozradíš nám o sobě něco víc? Čím se bavíš, když nepíšeš na Abu?
Tak já jsem tanečník. To mi zabírá celkem hodně času. Dále čtu knihy, dívám se na zajímavé TV pořady a hraju počítačové hry. I když při tom tančení na to nezbývá moc času. A pak jsem na plný úvazek školák. Takže je můj den většinou vyplněn učením. :D

Musím na tebe prásknout, že jsi letošní Juniorský Mistr České republiky ve standardech. Klobouk dolů! ;) Kdo tě k tancování přivedl?
Tancuji už od svých 5ti let a k tančení mě to asi vždy táhlo. A rodiče toho využili a přihlásili mě do tančení, protože ani jednoho z mých dvou bratrů tanec nebaví.

Máš nějaké ambice, kam bys to chtěl v tanci dotáhnout?

Tak asi nejvyšší a i nedosažitelný cíl je mistr světa. :D Ale to asi nepůjde. Spíše pravděpodobná je třeba nejlepší šestka a případné vítězství ČR v dospělé kategorii.

Už se těším, až si tam za pár let přečtu tvé jméno!

Mimochodem, už tě napadlo využít své taneční znalosti u některé z DrD postav? :D
Ne. To nenapadlo. :D Ale je to zajímavá myšlenka.

Doufám, že se chytne! :D

My dva už se mezitím (s)mrštně blížíme do finále. Ráda bych ti tedy dala prostor, pokud bys chtěl sdělit něco naší "abarinské obci"... ;)
Asi jen vše nejlepší pod stromeček a do příštího roku. :D A především: co nejvíce zábavy na Abarinu. :)

Doufám, že tobě se splní to samé. Díky moc za čas a hodně štěstí v tanci! ;)


= ASH a Niniane =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)