neděle 22. prosince 2013

Jeskyně nejen na motivy...

Jeskyně O čem sní Veronika…

Zima je v plném proudu a tak by se poslední měsíc v roce slušelo představit nějakou zimní jeskyni. Jeskyně O čem sní Veronika…, kterou vede Marín, se v zimě odehrává a ještě je plná vlkodlaků. Takže, co nám o ní PJka prozradila?

Jeskyně O čem sní Veronika... - velmi poetický název. Byla bys tak hodná a představila bys našim čtenářům trochu tuto jeskyni?
No, poetický… ono je to takové dvojsečné, ona Veronika vůbec nemusí snít o něčem krásném :)
I když v naší jeskyni asi zatím ano, prostě mě napadlo udělat jeskyni o dívce, která má neuvěřitelně bohatou fantazii, možná až přízračně a někdy až… děsivě skutečně. A že mě to napadlo v zimě, při vycházce se psem (mimochodem Polibek ledové královny mě napadl úplně stejně - asi jsou vycházky inspirativní, či co) tak se mi tak nějak začal rozvíjet i svět, který by ji mohl obklopovat. Navíc v té době jsme s tebou a Stouny odešly z Lovců a těch postav byla fakt škoda...

A co bys nám mohla říct o světě téhle jeskyně?
Svět je čistě můj výmysl, není inspirovaný ničím konkrétním a dobově asi spadá do středověku…
Od našich zažitých reálií se ale odlišuje existencí bytostí, které nám tu zrovna nepobíhají. Nebo o tom aspoň nevím.

Myslíš vlkodlaky? Máš k nim nějaký zvláštní vztah?
Těžko říct, asi spíš ne… i když jsou mi bližší než třeba upíři, představa ranního doušku krve mi moc romantická nepřipadá… v tomhle mi současný trend připadá maličko ujetý. Možná je to tím, že jsem zdravotní sestra a vím, jak krev příšerně smrdí… Já nevím, lokla by sis po ránu z blátivé kaluže, v které někdo vymáchal rezavou trubku?
Takže jsem do Veroniky zařadila vlkodlaky, u mě tedy spíš Vlčí lidi hlavně proto, že tři původní postavy, kvůli kterým jeskyně hlavně vznikla byli vlkodlaci…
No, upírům to s tu krví ale asi tak nepřijde, se mi zdá ;)

A čím se liší tví Vlčí lidé od běžných vlkodlaků?

Asi hlavně tím, že jejich proměna nemá nic společného s měsícem. Jsou to spíš lidé se schopností proměny, kterou využívají, jak chtějí a kdy chtějí. A tu schopnost dědí, až na pár výjimek. A mění se okamžitě, bez toho, aby se jim půlhodiny překrucovaly svaly a kosti. Asi jsem v tomhle romantik...
No romantika je třeba teď víc než kdy jindy, řekla bych ;)
Taky se mi líbí, že se při proměně neřeší oblečení, že se Vlčí lidé mění i s ním - i když by vznikaly zajímavé situace, kdyby to tak nebylo ;)

Ale pořád jsi nám neprozradila, o čem vlastně jeskyně je ;) Tak alespoň trošku, ať jsou čtenáři v obraze ;)

Dobře, tak v nástinu je o Vlčích lidech a jejich propojení s normálním světem, o intrikách těch mocných, které se pomalu budou odkrývat a postavám nemálo zkomplikují život, a o světě Veroniky, který začne nepřímo zasahovat do reálného světa a nejspíš tím navodí docela zajímavé situace. Protože hranice fantazie je někdy velmi křehká...
Aspoň v tomhle světě určitě.
Tak to se máme opravdu na co těšit ;)

Zasadila jsi do tohohle svého světa celkem rozsáhlou rodinu, ve které je většina Vlčích lidí a na kterou už má nebo budou mít vazby postavy, pokud nejsou přímo z této rodiny. Máš pěkně rozpracované jejich vztahy a minulost, baví tě takové věci vymýšlet?

Řekla bych, že docela i ano a rozhodně mě to baví. Ale právě tak mě baví i postavy, které se k rodině připojují a mají odlišnou linii vývoje. Jako je třeba tvůj Airic nebo Nyskel Niniane. Je hrozně zajímavé sledovat jejich reakce na setkání s rodinou, kde jsou skoro všichni Vlci a vytváří tak určitou smečku. I když ani u nich to není úplně růžové, protože stávající alfa Hagen z Tronje se musí vypořádat s tím, že se vrátil jeho syn, který je už dospělý a svým způsobem do teď fungoval sám jako vůdčí osobnost a podřizovat se mu zrovna moc nechce.
Ano, vztahy celkově a určování místa "ve smečce" je teď rozhodně hodně zajímavé ;)

Říkala jsi, že obě tvé "zimní" jeskyně tě napadly při zimních procházkách venku. Takže co ty a zima, sníh a tak podobně? Máš je ráda?

To jednoznačně. Všichni o mně vědí, že neskonale zuřím, že v Brně si sněhu užijeme po skrovnu a že rok co rok vyhrožuji, že se odstěhuji někam do hor.  Sníh k zimě prostě patří a je to to jediné, co ji dělá snesitelnou. Při mém pobytu v Jižní Americe byla absence sněhu jedna z věcí, které mi vadily nejvíc. A vždycky, když se procházím bílým městem, připadá mi svět prostě takový tajemnější, čistší a to prostě je inspirativní....
Chápu... Tak to bys opravdu měla někdy v zimě zavítat k nám do Jeseníků ;)

A když se vrátíme zpět k jeskyni, jak jsi spokojená s výkonem hráčů? ;)

Hehe, dojedu. S výkonem hráčů jsem spokojená maximálně. Těším se na příspěvek jednoho každého a dobře se mi na vás reaguje, obzvláště s Jorikem:D A většinou mám z vašich příspěvků i pocit, že vás to baví a to je pro každého PJ ta největší odměna. Sice je to občas na budku, že sotva si odkroutím všechny svoje příspěvky, ocitnou se tam ty vaše, nebo když dopíšu Guntera a vzápětí se ozve: A bude i Jorik? Ale na druhé straně, co si přát víc....
Takže, ano, děláte mi všichni jen a jen radost!
No ano, vím, že dokážeme být nedočkaví ;)
Ale máš pravdu, alespoň vidíš, že nás tvá jeskyně baví ;)

Tohle číslo NAMRO vychází před vánoci, takže máš pro hráče z této jeskyně, a nebo taky pro všechny abariňáky nějaké vánoční přání? ;)

No, tobě bych moc moc přála, abys mohla dostat toho bělovlasého mrazivce z Editorialu v dárkovém balení a všem ostatním asi, aby se nám to tajemno z Vánoc úplně nevytratilo. Protože bez něj by to prostě nebylo ono!
Jééé děkuji, že na mě tak myslíš :-D A děkuji i za všechny ostatní za tvé přání pro všechny a taky za tvůj čas a trpělivost.
;)
Není zač!

= Marín a Janika =

3 komentáře:

  1. Marín má můj hluboký bodiv právě za to, jak zvládá splétat všechny osudy a vztahy v jeskyni naprosto plynule a přirozeně... Je nás tam požehnaně a všichni jsme "komplikovaní"... :D A přesto se z toho nevytrácí logika a smysl. Klobouk dolů! ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to ako tu Vlčí ľudia existujú a premieňajú sa, mi pripomenulo film Blood and chocolate :) Aj keď tam sa premieňali naspäť bez oblečenia :D
    Ale parádne, dosť ma to navnadilo, že si asi poprečítam zopár príspevkov z jaskyne :)

    Bludička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak přeměna z člověka ve vlka je v tomhle filmu opravdu úžasná, taky jsem z ní byla unešená, to se jim povedlo ;)

      Vymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)