sobota 30. listopadu 2013

Smršť otázek pro zvídavé abariňáky

Tak to je vážně ostuda, nás redakce! Cože? Vážně s ní ještě nikdo Smršť neudělal? No to se musí napravit!
A o kom, že je vlastně řeč?
No přece o Niniane!

Nininane: „Tak, už jsem zde! ;)
i s čajem, svíčkou a pohodovým CD! :D
To je konstelace, která u mě zase tak často nenastává... :D“

Já: „No tak to je pěkné ;)
Tak můžeme začít ;)“

Niniane: „Jasnačka... (jen je divné být "na druhé straně"... :D:D:D)“


Je s podivem, že s tebou ještě nikdo Smršť neudělal, to jsem opravdu musela napravit. A hned na začátku "prásknu", že máš dneska (rozhovor probíhal ve čtvrtek 28.11.) narozeniny - takže za mne, celou redakci a určitě i naše čtenáře přeji všechno nejlepší! ;)
He he... to to pěkně začíná! Práskáš na mě už v první větě! Ale dobrá, moc děkuju za gratulaci. ;)
A máš pravdu, kdysi mi Smršť hrozila, ale útok jsem úspěšně odvrátila. Jak ovšem říkám - Smršť může dohnat každého... a teď to holt vyšlo na mě. ;)
Není zač ;)
No já si s tebou popovídám ráda ;)
A když jsme u těch narozenin, kdyby sis mohla přát cokoliv, ale opravdu cokoliv, jaké by bylo tvé přání?

"Světový mír"? :D Ne, vážně. Já jsem v tomhle strašně praktická a bez fantazie, takže bych si přála hlavně zdraví pro všechny své blízké.
Ale pokud už bych si měla vybrat něco z fantasy světa, asi bych se chtěla naučit střílet z luku. ;)
Tak zdraví je hodně důležité, to je fakt.
No tak to jsme dvě, to by se mi taky líbilo ;)

Jsi jedna z těch, která je na Abarinu doma už delší dobu. Jak ses k němu dostala?

Strašnou náhodou, jak už to tak někdy bývá.
Jednou jsem se před kolegyní v práci, v naprosto nefantasy prostředí, zmínila o dračáku. A ona se chytla, že její přítel hraje něco takového na netu. Protáhnul mě potom do jeskyně, kde už jsme se potkaly i my dvě. On pak za pár měsíců zmizel a mně to zůstalo... :D
Tak to je pěkné ;)
Připomeň mi, co to bylo za jeskyni ;)

Huh... počkej, zkusím si vzpomenout...
Vojna prízrakov (PJ Torgath).
Vzpomínám si ještě, že má postava tam platonicky laškovala s úžasným hobitelm Alem Corrderou, kterého hrál Garry. :D A byl tam také neskutečný Kroll.
Ale víc už si vážně nepamatuju! :D
Taky není divu... po těch letech...
Tak na tuhle jeskyni vzpomínám moc ráda ;)

Změnilo se podle tebe od té doby nějak hraní na Abarinu? A jak?

Asi to už v pár Smrštích zaznělo od starých mazáků, ale je fakt, že se Abarin hodně zpomalil a příspěvky prodloužily. Aspoň v jeskyních, ve kterých hraju.
Myslím si, že to není zase až tak na škodu, i když teď je zase tempo kolikrát vražedně pomalé ;)

Ale Abarin není jen o hraní, ale také o setkávání a potkávání, o přátelstvích, láskách... nemám pravdu? ;)

Hmmm... někam míříš? :D
No ano ;)
Ale nechám to na tobě, abys nám to pověděla ;)

Dobrá, dobrá... ;) Ano, já na Abarinu potkala spoustu dobrých kamarádů, s některými se vídám dodnes… no a asi bys rýpala dál, takže na sebe "prásknu" i to, že jsem díky Abarinu potkala svého manžela. ;)
A asi bych měla ještě dodat, že jsem ho potkala hlavně díky tobě! ;)
No zase takové zásluhy bych si sama nepřipisovala ;)
Ale je pravda, že tyhle "velejší" produkty hraní na Abarinu se mi moc líbí ;)

V současné době se kromě hraní a psaní do NAMRA věnuješ taky novým PJům - ať už v Jeskyni pro začínající PJe nebo svou PJkou akademií v NAMRU. A nutno říct, že velmi úspěšně. Co tě přivedlo k tomu věnovat se novým PJům?

No jo, "vedlejší produkty" máme doma už dva! :D

Mno, pokud si dobře vzpomínám, původní zásluha za myšlenku starat se o začínající PJe patří Morghotovi. On něco podobného plánoval a založil právě "Jeskyni pro začínající PJe". Oslovil mě, jestli mu tam nechci pomáhat. A vidíš... on je pryč a mně to opět zůstalo. He he... já jsem vlastně jen nevinná oběť! :D
A PJská akademie vznikla jednoduše jako "vedlejší produkt" téhle jeskyně. Říkala jsem si, že by bylo fajn něco takového sepsat, abych to nováčkům nemusela psát pořád dokola. A NAMRO se zdálo jako to správné místo, kam to píchnout, aby to nezapadlo někde v článcích.
A je dobře, že ti ta jeskyně zůstala ;)

Sama vedeš jeskyni Hobití odysea. Další tvá rubrika v NAMRU, která měla velký ohlas, byly Vendelínovy patálie, kde jsi popisovala různé nešvary hráčů. Tak nám prozraď, vzali si hráči tvé jeskyně z těch článků poučení anebo taky dělají různé kiksy? ;)

He he... to je záludná otázka! :D Ale myslím, že v mé jeskyni jsou takoví mazáci, že kiksy nedělají... nebo jsem si jich aspoň nevšimla. A pokud už se někde něco přihodí (i mně, jako PJovi), tak se prostě domluvíme na fórku, co a jak a příp. to upravíme. Myslím, že není ani tak důležité hrát "bezchybně", jako mluvit s ostatními a bavit se. Vždycky jde všechno vyřešit, pokud spolu lidé mluví. A pokud jsou si ochotní přiznat chybu.
To je pravda, zábava a domluva, to je základ. ;)

Ty a hobiti, to je vůbec kapitola sama pro sebe. Pamatuji si pár tvých hobitek - či hobitů, teď hobití jeskyně - jak a proč vznikl tvůj kladný vztah k téhle rase?

Já ti ani nevím. Popravdě to byla má úplně první rasa, kterou jsem hrála kdysi na střední. Asi jsou mi nějak blízcí či co... Možná to bude tím, že mají podobné vnitřní hodnoty jako já. A tím nemyslím nutně jídlo, pivo a dýmkové koření (pivo nepiju a dýmku nekouřím :D). Ale je pro ně důležitá jejich rodina, zázemí. Dává jim to pocit jistoty a štěstí. Mám to asi podobně...
A možná to bude i tím, že hobiti mají předobraz ve "staré dobré Anglii", kterou miluju...
Vidíš, takhle o nich možná málokdo přemýšlí ;)

A máš i jiné oblíbené rasy, povolání, typy postav?

Asi ne. Po nějaké pauze, kdy jsem se vrátila na Abarin, jsem si zkusila zahrát kde co. Spíš ráda "šroubuju" postavu na příběh. Snažím se dovědět něco víc o světě, do kterého ji mám stvořit. Aby to dávalo smysl. Jediné, čemu se vyhýbám, jsou magické postavy. Když jsem s dračákem začínala, naivně jsem dodržela zásadu v pravidlech propagovanou a přečetla jsem si opravdu jen povolání, které jsem tehdy chtěla hrát. Byl to zloděj. No a od té doby jsem vlastně pravidla pořádně neviděla. Takže v magii tápu a raději se jí vyhýbám...

Vlastně jsem si jednou zkusila zahrát nějakou druidku či co... Měla složit zkoušku způsobilosti, aby byla přijata do družiny. Objevilo se před ní několik zraněných lidí a ona, místo použití magie, lítala okolo jak šílená s obvazy a dlahami. V příběhu jsem to tehdy zachránila nějakým pofiderním slibem postavy, že až do složení zkoušky se zapřísahala vyhýbat magii, ale sama pro sebe jsem si řekla, že se vážně nebudu cpát do něčeho, čemu nerozumím... :D
Když tedy pominu magii, je mi pak jedno, co to bude... Ať už rasa, povolání či pohlaví...
Chápu, takže magii nebrat ;)

Zkusila jsi někdy hrát i podle jiných herních systémů než je Dračí doupě?

Ne. A do určité míry mi tenhle rozhled chybí. Na druhou stranu, jak už jsem naznačila, já vážně pravidla ke hraní nepotřebuju. ;) Raději se bavím příběhem než "boostováním" postav.
A když už je potřeba něco rozhodnout objektivně, myslím, že stačí selský rozum a k tomu kostky, aby dodaly prvek náhody.

Na Abarinu je několik jeskyní odehrávající se ne přímo v klasickém fantasy světě nebo rovnou v moderní současnosti. Hraješ taky v jedné, v Polibku ledové královny. Přihlásila ses tam právě pro to, že jsi chtěla zkusit změnu anebo spíš kvůli lidem, kteří se v jeskyni sešli? Jak se na takové netypické jeskyně díváš?
Přiznám se, že blíž mám spíš k fantasy, ale pokud je dobrý PJ a dobrá parta, nebráním se téměř ničemu. Polibek ledové královny obě kritéria splňoval vrchovatě. ;) Ale prvním impulsem, proč do téhle jeskyně jít, byla výjimečně oblast, ve které se odehrává. Morrovo milované Norsko (ano, tím manželem, o kterém jsem mluvila, je Morr ;). On tam nemohl chybět a já se tak nějak přidala. ;) A rozhodně nelituju! ;)
No vida, nemusím práskat já, vystačíš si s tímhle sama, manžel odtajněn ;)

Tak v tom můžeš pokračovat a prozradit nám, čím se bavíš, když se nebavíš na Abarinu ;)

Hmmm... vzhledem k našim dvěma „vedlejším produktům" mi moc času na zábavu nezbývá. Nebo spíš jinak: oni se mi o zábavu starají většinu dne! :D Večer pak buď čistím hlavu u Abu, podívám se na nějaký film nebo zalehnu ke knížce. Ale to pak rychle odpadám a zábava skončí většinou dřív, než začala... :D
A když už se zadaří, tak jaké filmy a knížky?
Začnu odzadu. Knížky mi většinou doporučuje Morr, protože má poměrně dost načteno a zná můj vkus. Většinou mi nejvíc sednou historické romány a fantasy. Pokud jde o filmy, tam je ten záběr strašně široký: od filmů pro pamětníky až po novinky v kinech. Spíš vybírám podle aktuální nálady.

A ještě jedna zvědavá otázka. Kdyby sis mohla vybrat místo kdekoliv na světě, kam by ses mohla podívat, kde by to bylo? ;)
Tak snad ještě jednou Norsko, protože tam bylo vážně krásně, a pak ještě Nový Zéland. Musím přiznat, že ty lokace z Pána prstenů byly naprosto neuvěřitelné.
Tak to ti přeji, aby se povedlo ;)
A doufám, že být ve Smršti na té druhé straně nebylo tak zlé ;)
Děkuji za tvůj čas a trpělivost.

Naopak, bylo to moc příjemné. Děkuju za tak milý narozeninový dárek! ;)

= Niniane a Janika =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)