sobota 30. listopadu 2013

Abarinská ANKETA

Poslední anketa se docela chytla, tak uvidíme, co udělá tahle. Držíme se dál fantasy světa a jedeme z kopce! ;)

Téměř každá postava ve fantasy světě umí aspoň trochu ovládat nějakou zbraň. Pokud byste se to museli naučit také, jakou zbraň byste si vybrali? A proč?

Děkuji všem, kteří mi odpověděli, a jsem zvědavá, co byste si vybrali vy ostatní…

Krcho
Ja by som sa hrozne rád naučil ovládať luk. Je to tichá zbraň, keď s ňou človek dokáže dobre pracovať,je i veľmi účinná a hlavne dokáže nepriateľa zastaviť na dialku. Túto zbraň veľmi rád používajú moje postavy na Abarine.

Harrieta
Pokud bych se musela nebo mohla naučit ovládat nějakou zbraň, jistě bych sáhla po zbrani magické. Na 99% by vyhrála hůl. Magie mě zajímá, je tajuplná, silná a hlavně, nemusí se s ní bojovat silou a nablízko.

Ion
Nebudu asi originální. Spousta lidí na Abu odpoví stejně. Byl by to meč. Je to vznešená zbraň, krásná ve své dokonalé smrtonosnosti a jednoduchosti:-). (Kromě toho k tomu mám blízko...koketoval jsem s iaido.)

ASH
Já bych si asi vybral kouzelnickou hůlku, teda jestli se to počítá jako zbraň. Vybral bych si ji, protože mi vždycky přišlo hodně super umět kouzlit :-D.
A pokud se to nepočítá, tak bych si vybral asi luk, protože je to jedna z mála zbraní ve fantasy světě, která jde použít na dálku. A pokud někdo umí střílet s lukem hodně přesně, je to ještě lepší zbraň než meč.

Tartar
Pěst a noha. :D
Myslím, že bojové umění (řeckořímské zápasy, box) vám může zachránit krk, hlavně ve chvíli, kdy zjistíte, že jste si do kabelky zapomněli přibalit rotační kulomet.
Ale to vám nestačí, že?
Tak pokud by se jednalo o fantasy, tak by asi bodl nějakej nůž. Mám také rád pistole a revolvery. Taková pistole s křesadlovým zámkem z dob francouzské revoluce... mmmm. Nebo rezavý revolver ostříleného detektiva, který do konce filmu kouří jedno cigáro za druhým – to taky ujde.
A proč? Příjde mi to takové romantické. Jen si to představte – dva UMĚLCI (pochopitelně z Paříže) stojí naproti sobě v duelu. Vítr jim cuchá vlasy. Proč bojují? Samozřejmě dívka!
Xavier miluje Amelii, ale Ameliie zase miluje Patrika. Ovšem – Patrik miluje Marii a Marie zase Xaviera a tak dále a tak dále. A do toho rezavý revolver s ohnutou hlavní....nádhera.
Drama!
Šlágr!

Scur
Mou volbou je štít, ačkoliv se mohou vyskytnout námitky ohledně způsobu použití coby smrtícího nástroje. Jeho praktické stránky jsou však nesporné: slouží k obraně před nepřítelem, dešti či prudkému sněžení, jako nouzová přikrývka, nástroj na hloubení hrobů a zákopů a s trochou cviku a štěstí s ním můžete někoho umlátit. Kus kovem pobité dřevěné desky se prostě vždycky hodí :)

widorio
Zbraň - Široký meč

A po čem byste sáhli vy?

= Niniane =

7 komentářů:

  1. Kuši.
    Za prvé se mi jako zbraň velmi líbí, připadá mi velmi účinná a šikovná.
    A za druhé - už to celkem obstojně umím ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. No, jak si v počítačových RPGčkách zásadně neberu lučištníky a mydlím to pěkně hlava nehlava nablízko mečem nebo dýkami, tak v reálu bych po luku opravdu sáhla.
    Za prvé jsem si to párkrát zkusila a moc bych to chtěla umět dobře, za druhé mé pokusy s vrhacími dýkami dopadly katastrofálně a za třetí mé chabé pokusy o něco, co by se s oběma zavřenýma očima dalo možná nazvat šermem byly... no, ani nemluvit :-D

    A už od dětství miluji Robina Hooda ;)

    A ono držet si nepřátele od těle a nenechat je dostat k sobě tak blízko, aby mi mohli ublížit, má taky něco do sebe ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, co se týče zbraně, těžká volba.

    Střelné zbraně mají dost co do sebe. Luk rychlý, má velký dostřel, je celkem náročný na ovládání, ale když se to s ním opravdu umí, nemá konkurenci. Kuš zase snadno ovladatelná, šikovná, dá se předem připravit a pak je pohotovější... Taky ovládat vrh nožem by nebylo vůbec k zahození.

    A na blízko. Meč je je prostě meč a být mistrem šermířem by se určitě šiklo. :-)

    Jak říkám, fakt těžká volba. :-D

    Lišák

    OdpovědětVymazat
  4. Sekera, kladivo, palcát.

    Čekali jste ode mě snad něco jiného? :)
    Ostatně chtěl bych být komplexní a vybrat si jen jednu zbraň pak krátký meč. Kdo to uměl dokázal porazit i soupeře s daleko delší zbraní (a tedy i s delším dosahem). Navíc krátká zbraň je praktická v situacích, kdy není místa nazbyt...

    Melker

    OdpovědětVymazat
  5. V tomto prípadu súhlasím z Melkerom a jeho krátkym mečom. Mojim obľúbencom je gladius. Je praktický a smrtiaci. V kombinácii so štítom, dvojnásob.
    Ale ani xiphos so svojou ťažkou čepeľou nie je na zahodenie...

    No vrámci mojej posadnutosti všetkým slovanským, tak by som si zvolil slovanský meč, alebo menšiu sekeru. Tá bola dosť rozšírená...

    C.L. Albus... Karkulkojed :)

    OdpovědětVymazat
  6. hmm… těch zbraní by se našlo jistě více (od vrhacích nožů, seker až po halaparnu), ale asi po všech úvahách by se mi do zorného pole dostali dvě. A to luk, už jen protože to je krásná střelná zbraň, a navíc účinná. Také když jsem měl možnost si z luku sem tam vystřelit, bavilo mě to (a nebylo by od věci umět s ním opravdu dobře).
    A pro boj zblízka by to byl určitě meč. Prostě klasická, účinná zbraň.

    Morr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi luk nebo kuše. A velkéého zubatéého psa, abych si nemusela špinit ruce:) přtece jen žádný válečník nejsem a třeba cikáni se psů hrozně bojí, třeba to platí i o lapcích....
      Jinak s tou magii souhlasím s Harrietou, nějak si sebe jako funící osobu ohánějící se sekerou nedokážu představit.

      Vymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)