čtvrtek 31. října 2013

Smršť otázek pro zvídavé abariňáky

Opět jsme rozhodili sítě do abarinských vod a tentokrát jsme ulovili hráčku s exoticky znějícím nickem - Kuraookami, kterou můžete znát mimo jiné  jako jednu z autorek RP večerů.  

Vzpomeneš si, kdy jsi poprvé objevila hry na hrdiny? A co tě k nim přivedlo?
Děti si často hrají, že jsou superhrdinové. Ale většinou, jak přijde škola, tak z toho vyrostou. Ale já ne. A tak se stalo, že jsem od pobíhání po lese přešla k textovému RP, čímž se perfektně krátily vyučovací hodiny... Pak jsem se doslechla i o jakýchsi pravidlech, ale nenašla jsem nikoho, s kým bych hrála podle nich. Až mi jednou na ICQ pípla zpráva od kámošky, jestli bych si nechtěla zahrát i na internetu.

A tvá cesta vedla rovnou na  Abarin?
Přesně tak :-)

A jak je to vlastně už dlouho, co jsi jej objevila? A první dojmy z něj?

Bylo to na začátku září 2007, takže už je to pár let. První dojem byl dosti zmatený... podle návodu jsem si vytvořila postavu, ovšem ikonku jsem z výběru dala úplně jinou, než jsem chtěla. Pak v menu postav koukám a "co dělá ta lebka"? Bum, postava mrtvá. A tak dopadla má první slavná postava. Druhá už dopadla o poznání lépe, už jsem o účinku lebky věděla. Takže opět ikonka úplně jiná, než jsem chtěla, ale postava se už dostala do jeskyně jisté osůbky, která mne sem dovedla. První příspěvek byl i po čase sepsán, ale ejhle. Ostatní to v uvozovkách měli tučně, ale já ne. Aneb další záludnost. Ale brzy už jsem si i s tímto poradila.

Tak to byly opravdu veselé začátky. A co si budeme nalhávat, tagování je prostě takový nešvar, na který si je potřeba zvyknout. 
A co tvůj nick, tipoval bych, že má něco společného s Japonskem?
Tehdy jsem tu byla pod jiným jménem, ale pak jsem na nějakou chvíli odešla a vrátila se pod tímto. Ano, má původ i význam v japonštině, kde znamená Temný vlk.

Když jsi zmínila, že jsi odešla a po čase se vrátila, změnilo se na Abarinu z tvého pohledu něco mezi obdobím kdy jsi Ab opustila a znovu se vrátila?
Zorientovala jsem se, kdo to vlastně je pán jeskyně, celkově jsem se zocelila v hrávání na netu. Jinak se toho moc nezměnilo, nebo spíše jsem si toho nevšimla. Předtím jsem se tu absolutně nevyznala, teď už mám celkem dobrý přehled, jak to tu chodí. Nebo alespoň doufám.

K Abu jako takovému i k hraní se ještě dostaneme, ale vraťme se k tvému nicku, Temný vlk… charakterizuje to nějak tvoji osobnost? Nebo se v tom odráží jen tvůj zájem o Japonsko?
Spíše to charakterizuje postavy, jaké hrávám. Já si pořád říkám, že jsem hodná a milá osůbka... ale nedávno mě někdo nazval notorickým abarinským bohem zla. Tak já nevím, no. Možná si to o hodné osůbce pouze nalhávám. Většinou to nechávám posoudit ostatní.

Nakousla jsi postavy… a to že máš ráda temné charaktery. Nepředstavíš nám tedy nějakou z tvých oblíbených postav?
Že bych vyloženě měla ráda jen temné charaktery, není pravda. Většina mých postav by se dala zařadit do jedné ze čtyř kategorií. Temný elf nebo kněz nebo temná postava nebo něco divného. Temný elf opravdu nemusí být v mém podání zlý. Jen mu to většinou nikdo nevěří, chudáčkovi. Vybrat nejoblíbenější postavu je hodně záludná otázka. Perou se o to dvě. Světlonoška, silný mág provádějící druhé temnotou a Lierei, někdy až fanatický kněz.

A je nějaký charakter, který by sis chtěla zahrát, ale nebyla zatím příležitost?
Myslím, že ve svých šílených nápadech jsem si vyzkoušela asi vše, co mě láká. Když mě něco napadne, tak to použiju. Však vše je jednou poprvé, ne? :-)

Šílené nápady? To zní jako koření k šíleným situacím. Nemáš nějakou veselou historku?
Šílených situací jsem zažila spoustu, ale bohužel si zrovna na nic nevzpomínám. Snad jen jak jedna postava oslepla a následující dialog. "A co se tedy stalo?" "No, oslepl jsi." "No nepovídej, v životě bych si nevšiml." "Jo a ještě vypadáš trošku jinak." "Jak?" - načež mu kolega podal zrcátko, aby se teda podíval...

To je jak podařený vtip. :-) 
Mé postavě tehdy moc podařený nepřipadal, ale to bylo asi jen o úhlu pohledu :-)

Já tě na Abarinu zaznamenal hlavně ve SPAMU a pak v souvislosti s RP večery. Jak celý nápad pořádat RP večery vznikl?

Na SPAMU... no, tam se vyskytuji často. A právě jednoho dne na spamu se vylíhl i nápad na krátké jednovečerní RP - a pak už to jelo. Kdo by uvěřil, že od té doby uběhl už celý rok? Ten čas letí. Za tu dobu se staly RP večery tradicí, nebo mi to tak alespoň připadá - ovšem někdy přijde málo lidí a pak to zamrzí, téma se velice často nestihne dohrát do konce, nebo je zrychlené a osekané o nějaké skvělé scénky.

Vím, že tematicky jsou RP večery  různorodé. Kdo přichází s tematickým zaměřením? Ty nebo Margit nebo se o to dělíte stejnou měrou?
S prvotním nápadem na téma přicházím většinou já, ale děj už utváříme společně. Kdyby to byla čistě má práce, bylo by to asi o dost více psycho. Holt temného vlka někdo krotit musí, není to žádný domácí pejsánek, ale šílený a zlý vlk.

A co nějaká vlastní jeskyně, kde by temný vlk nemusel být krocen?
Já nevím proč, ale v jeskyni mi vždy odpadnou po čase hráči. Nevím, jestli se mě tak bojí, nebo jen mám smůlu... Moje jeskyně jsou většinou neaktivní, po čase mrtvé. :-(

To je, řekl bych bohužel, problém nejedné jeskyně.
A co je ti bližší? Být tím, kdo tahá za nitky a vede příběh nebo být v úloze hráče?
Nejradši mám takovou propojenou pozici, kdy tahám za nitky, ale zároveň to prožívám očima postavy. Tímto stylem vedu většinou jeskyni - v družině mám svou postavu, kterou popisuji děj, pokud jsou hráči ve skupině. Když se rozdělí, tak píšu tajné zprávy jako pán jeskyně, ale jak je skupina, prožívám to s nimi. Možná trošku divný způsob, ale vyhovuje mi - alespoň vím, jak se takoví hráči mohou cítit, když na ně vybalím svůj nápad.

Abychom se ale nebavili jen o tvém vztahu k Abarinu a hraní. Co nám na sebe prozradíš z všedního života?
Jsem obyčejný student na gymnáziu, který brzy oslaví 18 let. Ve svém volném čase buď hraju hry na počítači, kreslím, nebo zkouším zpatlat různé literární výkony :-)

Tak to si trochu rozpitváme. Jakých her jsi fanda?
Fantasy, poslední dobou hrávám buď WoW nebo Oblivion. Prostě fantasy středověk plný kouzel. Někdy pak ještě hrávám hry na principu match-3 nebo Angry birds. Ale většinu času spíše ty první dvě jmenované.

A co to kreslení a psaní… můžeme na tvé výtvarné a literární výkony někde narazit?
Poslední dobou jsem se pustila do kreslení komixu, zatím mám cca 12 stránek, z toho 6 by se dalo brát jako hotových. A co se literární části týče, raději to moc neukazuji. Ale třeba pod článkem k RP večeru bývá krátká básnička, tak to jsou takové mé malé literární počiny :-)

A ten komiks někde ukazuješ?
Většinou to rozesílám lidem osobně, ale hotové stránky jsou na http://feralos.ic.cz/
Jen předem varuji, stránky jsou v dezolátním stavu, snad je někdy dám pořádně dokupy :-)

Určitě nebudu sám, kdo na odkaz s komiksem mrkne. A pokud jde o ukazování literárních výtvorů, na to není nikdy pozdě. Články na Abu k tomu úplně vybízí…

Ale řekni mi, když píšeš nebo kreslíš, co nejraději?
Ráda kreslím elfíky. Nejčastěji dlouhovlasé, aby se mi líbili. Povídky píšu takové, no.. zmatené. Většinou tam popisuji i myšlenky postav a pak se v tom blbě orientuje. 

A teď něco k zamyšlení. Máš nějaký sen? Něco co bys chtěla zažít nebo čeho bys chtěla dosáhnout?
Chtěla bych někdy potkat své oblíbené postavy z RP :-)

No, kdyby se to vyplnilo, abys pak ještě nelitovala :-)
Určitě ne :-)

A protože čas pokročil, je tady poslední možnost na pár slov závěrem…
Hm... nevím, co říci. Snad jen - zkuste zrealizovat i vaše šílené nápady na postavy či jeskyně - vše je dobré, pokud vás to baví a zároveň neomezuje jiné hráče :-)

Myslím, že to je krásná tečka za naší Smrští. A já ti děkuji za čas, který sis na ni udělala.

= Kuraookami a Morr =

1 komentář:

  1. Tomuhle se říká skvěle maskovaná fotka! Že mě to hned nenapadlo :)

    Scur

    OdpovědětVymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)