čtvrtek 28. února 2013

Anketní otázka: tentokrát pro nováčky

V poslední době mě potěšilo, kolik se na Abarinu objevilo nováčků. Pravidelně je jich aspoň 5-6 online a já si říkala, kdepak asi všichni hrají? No, nejjednodušší cesta, jak to zjistit, je zeptat se.

A tak bych jim všem ráda poděkovala za odpovědi, o které se s vámi ráda podělím.

Anketní otázky: V kolika jeskyních teď hraješ? A podle čeho si vybíráš jeskyně, ve kterých nakonec požádáš o přijetí?

Orthos
Hraji v šesti jeskyních (pokud počítám i tu, kde vystupuji jako PJ). Jeskyně si vybírám podle tématu, které mě musí zaujmout, ale to není jediná priorita při výběru - musí zaujmout i PJ, musí být češtinářsky zručný jak v pravopisu, tak ve slohu. Totéž samozřejmě požaduji od spoluhráčů v jeskyni, včetně toho, aby byli schopni se vcítit do své postavy. Hra musí mít jistá autentická pravidla, například z pohledu fyziky nebo většinového chování postav. Ještě bych dodal, že také upřednostňuju jeskyně s rychlejším tempem. :)

Wenai
Hraju v jedné jeskyni a ráda bych hrála ve více jeskyních, ale ve verbířích jsou snad všechny, kromě několika, co mě nebaví, soukromé. Je to škoda. Ale jinak si vybírám jeskyni podle četnosti hraní a taky podle toho, jestli v ní jde o fantasy, jaké se mi líbí – mám na mysli takové to klasické fantasy.

Makamak
Hraji teď ve třech jeskyních a vybírám si je podle toho, jak mě zaujme příběh a téma. :)

GPJ
Celkem hraji ve čtyřech jeskyních, ale jen jedna jede. A jeskyně si vybírám podle toho, jestli to bude zábava a ne nějaká trapárna. ;-) A abych to upřesnil: trapárna je u mě slabý příběh bez předem připravené zápletky a inspirovaného PJe... a zábava je pro mne silný příběh, zkušený PJ (alespoň s hraním, ne s PJstvím) a dobrý lidi, co tam hrají na nějaký úrovni pravopisu, inteligence a nepředvídatelnosti.

Random
Hraji aktuálně jen v jedné jeskyni a vybírám si je podle toho jestli jsou pro nováčky, ale zároveň je v nich jakýsi příběh a dobrodružství. A nováčkovské jeskyně si vybírám asi proto, že ještě úplně neznám všechna povolání a kouzla. Hraji to asi měsíc, takže časem si určitě troufnu na další jeskyně, teď se ale budu zdokonalovat na té jedné, víc bych stejně asi nestíhal.

yaryar
Jako naprostý zelenáč (a to doslova), hraju pouze v jediné. Nač být v dalších, když zkušenosti mám sotva na jednu postavu. Vybírám si podle příběhu (nejlépe nový svět a ne plagiát) i podle "proseb" ostatních hrdinů zapojit se do jeskyně. Prosby jsou pro mne důležité z hlediska originality jedince či naopak dalšího super hrdiny. Ano, existují zde hvězdičky, které leccos mohou napovědět, ale za tu krátkou chvíli, co jsem zde, vím, že novic dokáže hru posunout zas o kus dál.

Jjelen
Hraji v jedné jeskyni. Je to moje první a vybral jsem si ji kvůli známým.

Kara
Momentálne hrám v jednej jaskyni, v Lovcoch a Korysti. Mám niekoľko kritérií, podľa ktorých si vyberám hry. Najzákladnejšia je tématika /WOD, SW, DrD/, svet a časové zaradenie (u WOD VTM, pri SW preferujem Starú republiku i keď ani časy Impéria nie sú zlé, najmenej ma to tiahne k Legacy; DrD-rôzne, záleží od settingu). Ďalším kritériom je PJ. Dávam prednosť skúseným Rozprávačom, o ktorých sa šíria hlavne priaznivé klepy, alebo známym o ktorých viem, že hru pekne vyšperkujú. Do jaskyne k nováčikovi by som sa prihlásila, ak by sa mi páčila tématika, prípadne ak by sa tam nachádzali nejakí spoluhráči, s ktorými som ako tak zladená, alebo ich aspoň trošku poznám a viem, čo od nich očakávať (niečo ako dobrú hru...).

Tak, to byli odpovědi našich nováčků. Je zajímavé, co všechno může hrát při výběru jeskyně roli. Tak až budete zakládat nového verbíře, můžete se inspirovat… ;)

= Niniane =

4 komentáře:

  1. Heh...

    Hraji ve více jeskyních než by mi bylo zdrávo :) Ale hraji v nich rád. Povahou jsou každá jiná a tak mám hraní opravdu pestrobarevné. Je kouzelné psát v jednom dni Pastiskoče a hned po něm Lorda Sotha.

    Co to tu plácám? No, to já jen pro pořádek, kdyby to někoho zajímalo :D

    Tak mě tak napadá, že by bylo celkem zajímavé zjistit, které jeskyně mají hráči tak nějak "nejraději" a proč ;o)

    Melker

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Orthos - Nejsi zrovna skromný hráč, jen co je pravda:))))

      Wenai - Nemusíš si vybírat jen jeskyně z verbířů, v podstatě do každé jeskyně, která nemá status plno, tě PJ po domluvě vezme. Takže jim stačí napsat a domluvit se.

      Melker - samozřejmě, že zajímá, tím spíš, že hraješ i u mě, tak mě velmi zajímá, jestli tam hraješ rád :))) A je zatraceně dobře, že hraješ ve více jeskyních, než je zdrávo, protože každé tvé postavy by byla škoda!

      Vymazat
    2. Lišák

      Tak to je zajímavý nápad. Ale na anketu to asi nebude, každý má ty své a ostatní asi příliš lidí nečte...
      Alespoň já až na vyjímky naprosto nestíhám. :D

      Vymazat
    3. Marín - být skromným, když hledám útěk do fantazie, to by tu fantazii naopak zabilo. :) Proto to budu brát jako kompliment. :)

      Ale to s tím zjišťováním zajímavý nápad je, možná by se to dalo zahrnout do Smršti jako takový otázkový bonus - ačkoli by to zvýšilo časovou náročnost. :) Jen takový momentální nápad, takže nevím, jestli dobrý, ale bylo by to zajímavé, prezentovat takhle jeskyně hráčům, kteří mají zájem se někam přidat, ale nevědí kam. :)

      Orthos

      Vymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)