čtvrtek 28. února 2013

Abarinská literární soutěž – vyhodnocení únor 2013

První kolo Abarinské literární soutěže je za námi. Snad jen pro to, že bylo první a tak nějak zahřívací, soutěžila jen tři díla. A jak tedy únorové bardské klání dopadlo? Takhle jste svým hlasováním rozhodli:

I. místo
Autor: Ion
Dílko: Služebník
Body: 14

II. místo
Autor: Janika
Dílko: Vzpomínky
Body: 8,5

III. místo
Autor: Canis lupus albus
Dílko: Flick
Body: 7,5

Ion seděl v zahrádce výletního hostince a užíval si zimního sluníčka. Příjemně hřálo. Zima se pomalu loučila se svojí vládou a závan jara byl cítit na každém kroku. Z rozjímání jej vyrušil dusot kopyt. Otevřel oči aby se podíval, kdo se to sem žene.
Ten mladík byl docela obyčejný stejně jako jeho kůň. Obratně seskočil na zem a zamířil rovnou k bardovi. Nervozita z něj přímo čišela.
"Buď zdráv ctihodný pane. Hledám mistra Iona. Měl by tu někde být..." Tak tedy přeci jen posel.
"To jsem já, chlapče." Odpověděl Ion s klidem sobě vlastním.
Mladík jen nepatřičně vyvalil oči a rychlé sáhl do mošny pověšené přes rameno. Vytáhl z ní mahagonovou skříňku s vyrytým symbolem Velké knihovny.
"Mám Vám vyřídit srdečné pozdravy od velkého Austina, mistře Ione." vyhrkl mladík spěšně. Na víc nečekal. Skočil zpátky do sedla, zasadil tomu nebohému zvířeti ostruhy a vyrazil o zlomkrk pryč.
Bard Ion překvapeně povytáhl obočí a cosi si zabručel pod nos. Pak otevřel skříňku. Na tmavě rudém sametu v ní leželo zlaté husí pero.

Melker


Ionovi ze srdce blahopřejeme a kromě výherní tyrkysové hvězdičky je jeho vítězná povídka uveřejněna v tomto čísle NAMRO. Takže kdo jste ji ještě nečetli, rozhodně si ji nenechejte ujít.

A nezapomeňte, že už začalo druhé soutěžní kolo a povídky a básně na Abarinu utěšeně přibývají. Takže neváhejte – čtěte a hodnoťte, popřípadě sami přispějte. Kdo ví, třeba se v dalším čísle NAMRO objeví jako vítězné zrovna vaše dílo!

= Janika =

4 komentáře:

  1. Musím říct, že mě opravdu potěšilo, kolik lidí vyslyšelo volání našeho starého knihovníka. A o to větší mám radost, že je mezi našimi bardy tolik nováčkovských tváří. SUPER! Jen tak dál! ;)

    A Ionovi moc gratuluju. ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Gratulujem Ionovi. Jeho poviedka bola fakt prvotriedna:)

    Inak sa nestačím čudovať koľko poviedok sa teraz objavuje na abe. Fakt úžasné! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Je opravdu moc fajn, že když se Melker pustil do spravování článků, že vyzval k přispívání a že hráči začali svá dílka posílat. Je to super. Ještě víc super by však bylo, kdyby ty dílka měli ještě větší odezvu - více komentářů, zda se dané dílko líbilo, případně konstruktivní kritiku co by šlo zlepšit apod. a to už vůbec nemluvím o tom, jak by bylo úžasné, kdyby do budoucna v literární soutěži hlasovalo ještě více uživatelů.

    A Ionovi také gratuluji, povídka se moc hezky četla.

    Morr

    OdpovědětVymazat
  4. Ano...

    Morr to napsal trefně (ostatně jako vždy :) ). Mnohem lépe se píše pokud autor ví, že jeho dílko někdo přečetl a že to na něj učinilo nějaký dojem.
    Přátelé, nebuďme líní. To nejmenší co pro naše psavce můžeme učinit je taková drobnost jakou je kratičký komentář. Určitě si to každý z nich zaslouží.
    Nebuďme líní, nenechávejme jejich snahu bez povšimnutí.

    Melker

    OdpovědětVymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)