čtvrtek 28. února 2013

A co třeba několik přísloví - řešení

Zdá se, že únor přál zvýšené mozkové aktivitě, neboť se vás do luštění přísloví tentokrát zapojilo mnohem víc, než je běžné. První může být ale jen jeden a tím se dnes stává Lišák! Gratulujeme a posíláme tyrkysovou výherní hvězdičku.

A pro všechny tady samozřejmě máme správné řešení:

1.    Velikost fyzikální veličiny určuj dvakráte častěji, nežli používáš způsobu obrábění, při němž jsou materiály děleny na části.
Dvakrát měř, jednou řež.

2.    Subjekt A, jenž vyvíjí úsilí o vytvoření svislého či úklonného zemního díla ústícího na povrch, v lokalitě determinované drahou subjektu B, sám opisuje dráhu v tomto díle končící.
Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá.

3.    Užitná hodnota malého množství proti mobilitě manuálně zajištěné ptačí svaloviny je vyšší nežli výrazně větší množství obdobného materiálu mobilního a obtížně dostupného.
Lepší vrabec v hrsti než holub na střeše.

4.    Kapalná substance částečně prchavého charakteru vzniklá postupným odšťavováním a kvašením bobulovin obsahuje souhrn výroků objektivního charakteru vystihujících skutečnost v její reálné podstatě.
Ve víně je pravda.

5.    Chlorid sodný získává ve stupnici hodnot uznávaných statisticky významnou většinou civilizovaných jedinců vyšší hodnocení nežli v přírodě mnohem vzácněji se vyskytující kujný nerost získávaný za vynaložení značného úsilí a nákladů.
Sůl nad zlato.

6.    Kvalifikovaná a produktivní pracovnice v domácnosti za účelem získání malé části tělního pokryvu drobného obratlovce dokáže uvést své tělo do pohybu po parabolické dráze, jejíž koncový a cílový bod leží na různých stranách bariéry oddělující dvě různé plochy zapsané samostatně v katastrálních registrech.
Dobrá hospodyňka pro pírko přes plot skočí.

7.    Tělesným orgánem se zpevněným skeletonem a obsahujícím nervové řídící centrum nelze narušit souvislost bariéry sestavené z kompaktních částí horniny popřípadě zeminy zpracované do pravidelných kvádrů a spojené směsí hornin s podstatným obsahem vápence.
Hlavou zeď neprorazíš.

8.    Náraz akustických vln šířících se plynným prostředím nízkých vrstev atmosféry se odráží od bariéry kompaktního přírodního biosystému, přičemž hodnoty zpětné vlny jsou ekvivalentní původnímu impulzu.
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.

9.    Senilní jedinec čeledi Canidae již není schopen akceptovat dosud neznámé dovednosti.
Starého psa novým kouskům nenaučíš.

10.    Používání akustických signálů za využití speciálního hrdelního vaziva zaručuje výnos kujného vodivého nerostu, zatímco jejich neužíváním dochází k zisku kovu cennějšího.
Mluviti stříbro, mlčeti zlato.

= Janika =

2 komentáře:

  1. Musím říct, že mě tyhle hádanky vážně baví! ;) A aspoň si trochu protáhnu své zlenivělé závity! ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo, tyto hádanice só špica!
    Od té doby, kdy jsem našel na netu řešení, se už neúčastním bo se znám a nevydržel bych to nepodívat se :D Ale pokaždé mile rád nahlédnu a snažím se je vyřešit sám... Alespoň chvíli :D

    Lišáku, gratuluji!!

    Melker

    OdpovědětVymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)