neděle 23. prosince 2012

Jeskyně na motivy...

Jeskyně Drakeni z Pernu – anketa mezi hráči

I tentokrát máme pro hráče jeskyně nachystanou otázku, vlastně hned dvě:
Co ovlivňovalo tvůj výběr a vedlo ke konečnému rozhodnutí v otázce, jestli budeš hrát draka nebo drakena?
Jak se ti hraje v takovém těsném propojení s jiným hráčem – když drak a jeho draken je schopen vnímat jak myšlenky toho druhého, tak jeho pocity?


Marín
Draka jsem si chtěla doslova zkusit, přišlo mi to jako zajímavá zkušenost, zkusit si zahrát tak obrovské a ušlechtilé zvíře. Mystické a svým způsobem nesmírně fascinující. Pokusit se vcítit do jeho pocitů nebo spíš si je představit.
A vzhledem k tomu, že mého jezdce mi hraje Stouny, jejíž postava Enolly je velmi ojedinělá a výjimečná, hraje se mi skvěle.

Měla jsem si v Drakenech zahrát i jezdce, ale jelikož mě o to požádal PJ, který musel jeskyni z časových důvodů opustit, tak vůbec nevím, jak to s ním nebo spíš s ní dopadne. Možná téhle situace využiji pro další zápletku, možná postavu nechám odejít do věčných lovišť. Svým způsobem je mi to líto, docela jsem si chtěla užít té bezbřehé lásky, kterou draci ke svým jezdcům chovají :))

Artemian
Ahoj,
no můj výběr byl vcelku jednoznačný. Přeci jenom za humanoidní postavy hraji v jednom kuse, takže zkusit si něco nového (draka) pro mě bylo jako "Jiříkovo vidění". =)
Těsné propojení? No je to rozhodně zajímavé, ale v žádném případě ne špatné. Je fajn, že v podstatě cokoli napíšete, ten druhý může vidět. Navíc mám toho nejúžasnějšího jezdce, takže tady si není na co stěžovat. ;)

Zirrael
Výběr ovlivnil zcela jednoznačně Sinthoras, který na mne jednoho krásného dne vybafl otázku, jestli bych se nechtěla stát jeho škodolibou dračicí. Jak jen bych mu mohla takovou svůdnou nabídku odmítnout? Kromě toho, hraní za nelidi je má velká vášeň, takže bych draka volila přirozeně i tak.

Hraje se mi tak docela dobře. Je to zkrátka jen o tom, že jsem si pustila postavu jiného hráče blíž daleko víc, než by se kdy podařilo v jiné jeskyni. Stále naprosto přirozeně hratelné, logické. Lehce nepříjemná je snad jen ještě větší závislost na herním partnerovi než obvykle. Bez něj zkrátka hrát pořádně nemůžete a raději ani nemyslet, kdyby se s jeskyní rozhodl skončit nadobro. Aby to fungovalo, chce to spoluhráče spolehlivého, s dobrou schopností vnímat a hrát psychologii vlastní postavy. Pak je to zážitek luxusní.
Z výhod - je to jiné, čerstvé, svěží a barevné. Otevírá to množství docela nových herních zážitků a situací. Intimita jak ji neznáte ;) Zažít tak intenzivní pocit splynutí s něčí myslí by mohlo být docela nepříjemné a pro hraní omezující, ale vzhledem k bezpodmínečné lásce mezi jezdcem a jeho drakem většina problémů s tím spjatých zaniká. Abych to vyjádřila nějak jednodušeji: Se Sinthorasem jako hráčským partnerem se mi hraje takové těsné napojení skvěle a moc mě to baví. :)

Lišák
Tak pokud si dobře vzpomínám, u mne o nějaký složitý výběr vůbec nešlo. Byl jsem osloven, jestli bych si nechtěl zahrát jezdce k drakovi a tak jsem si řekl, proč by ne. Myslím, že draka bych si zahrál se stejnou chutí.

Co se týče těsného spojení s jiným hráčem a čtení myšlenek, je to docela zajímavé. Nejde ani tak o samotné spojení v myšlenkách, ale je třeba stále myslet a do jisté míry se přizpůsobovat tomu, že středobodem zájmu jezdce je drak (a zájmem draka jezdec). Ovlivňuje to většinu toho, co za svou postavu napíšu. Do jisté míry je to i hráčská výzva a také určité omezení v rozletu. Ale líbí se mi to. :-)

.Sinthoras.
U mě to byl nápad na charakter postavy - takže mým úkolem bylo si sehnat ke své postavě hodného, milého a ani trochu škodolibého dráčka. Bylo to nezbytné už jenom proto, že R´dario je nenapravitelný smolař, který doslova přitahuje nehody. Ovšem vzhledem k tomu, že se můj drak nemotorností svého jezdce vyloženě baví, tak si tou škodolibostí nejsem úplně jistý.

Nemám s tím nejmenší problém. Naopak mě to opravdu baví.

Margit
Ono nebylo moc co rozhodovat a co vybírat - nikdy jsem draka nehrála, zatímco humanoidní postavy hraji běžně. Takže jakmile se mi naskytla nezvyklá možnost, že bych si mohla zahrát draka, skočila jsem po tom a vzala jsem to všemi deseti bez dlouhého přemýšlení. Prostě abych si to zkusila. Draci jsou fascinující a úžasná stvoření. A jsou přímým protikladem k malým postavám, které hraji běžně ;)

Těsné propojení s postavou jiného hráče je pro mě také zatím nová zkušenost. Hraje se mi moc dobře. Z nemalé části je to určitě tím, že jsem jako svého jezdce oslovila Lišáka - což je hráč, se kterým se známe, víme, co od sebe můžeme očekávat a dost se shodneme. Čímž neříkám, že povaha mé dračice a jeho jezdce jsou podobné, naopak, jsou dost v protikladu - ale to je myslím právě ta zábava ;)

Stouny
V tomhle případě to zas tak složité není – na draka jsem si prostě netroufala. Svět Pernu je pro mě něco úplně nového a já se bála, že v pozici draka bych nebyla dost přesvědčivá.

Propojení s jiným hráčem si opravdu užívám a to hlavně proto, že mého draka hraje někdo tak úžasný jako Marín (a to mluví za vše ;) ).

Janika
V tomhle případě pro mě byly zajímavé obě možnosti – jak hrát draka, tak drakena. Obojí bylo stejně lákavé, takže rozhodlo nakonec přání mého spoluhráče zahrát si draka. A nelituji, protože mám toho nejúžasnějšího draka, co může být ;)

Podobné propojení je i v jeskyni Stíny nad Antivou mezi Šedým strážcem a jeho gryfem, jenže tam si gryfy hrajeme sami. Hrát takové spojení postav s jiným hráčem je úžasné. Je to zase něco jiného, než je běžné. Vypořádat se při hraní s tou láskou, kteří k sobě navzájem cítí, s vnímáním pocitů a myšlenek druhého přináší spoustu zajímavých možností a situací.

= Janika =

4 komentáře:

  1. Mě se, pochopitelně, nikdo neptal, že?! :D
    Jak by taky mohl když jsem tu ouplně novej a přišel jsem k tomu jak slepé k hóslím.
    1. Výběr jsem měl snadný - učinila tak za mě Marín. Pokud bych měl tu možnost, asi bych volil stejně. Draka si jen tak někde nezahraju.
    2. V těsném spojení s Marín se mi zatím nehraje nijak. Doufám ale, že to rozjedeme pořádně aby bylo jasné, kdo tu bude příští Vrchní Weyrena :)
    Jen si tak říkám, co tomu našemu "těsnému spojení" řekne Kája...? Muhehe... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, co řekl Kája...Co bys tak myslel?
      "Melker? Mého Wirtha? To si kurva děláš prdel. Vracím se! Okamžitě!"

      Ovšem jeho vlastní zaneprázdněnost je tak nějak proti němu, takže je ve výsledku rád, že Wirthovi zůstane jeho ehm...mužný charakter:)))

      Vymazat
    2. Safra!
      Tak teď nevím co tím myslel. Snad ne, že jsem tak mizernej hráč, že mu tu postavu domrvím...? Dyť já se tak snažím :)

      Vymazat
    3. Ale prd, spíš mu šlo o to těsné spojení:)))

      Vymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)