pátek 30. listopadu 2012

Vendelínovy patálie: Opatrně s ženskými zbraněmi! (díl 7.)

Betka (Vanda): Na ulici spát nemůžeme, sebrala by nás hlídka. Ale ten otravný hostinský sveřepě trvá na svém, že nemá volný ani jeden pokoj. Mí dva společníci se bezradně podívají jeden na druhého. „Pánové, nechte to na mně!“ odtuším s přehledem a nahodím sebejistý úsměv.
Rozepnu si pár knoflíčků na košili a nechám látku lehce sklouznout přes jedno rameno. Vydám se zpátky k výčepu a přitom lehce pohupuju boky. Jakoby nic pohodím svou medově zlatou hřívou a tajemně se usměju.


„Ty, Betko, můžu na slovíčko?“ zeptá se nejistě PJ. „Dívám se teď na životopis, který jsi mi dala ke své postavě, a snažím se představit si to. Rozepneš pár knoflíčků… ale nevím, proč, když jsi psala, že její postava je spíše šlachovitá, až chlapecká. Houpeš boky? No, proč ne, ale ta pánevní kost úplně sexy asi nebude. A ta hříva vlasů… nemá náhodou Vanda „hladké krátké mikádo, které nosí nejraději za uši"? No, na někoho by to možná zabrat mohlo, ale úplně stoprocentní to asi nebude. A mám ještě zmiňovat to, že celou dobu tu postavu hraješ jako introvertní stydlivku?!“ usmívá se potutelně PJ. A tentokrát se škodolibě ušklíbne i Vendelín. Aspoň jednou to není na něj. Jaká to příjemná změna…

Jak by řekl klasik: Proti gustu, žádný dišputát. Jinými slovy, každý muž (jakékoli rasy) má o své vysněné krásce jiné představy. A v těch představách se může mihnout i šlachovitá postava s plochým hrudníkem. Proč ne. Ale když už používáme ženské zbraně, milé dámy, buďme soudné a rozmysleme si dopředu, jaké náboje vlastně můžeme použít. Aby to nevyznělo jak nepovedená travesti show! Co říkáš, Betko, nenechala ses trochu unést?

Vendelínův blbníček aneb zápisník zkušeného hráče:
1) pozor na slovíčko „pokud“ – je zbytečné reagovat na něco, co se ještě nestalo
2) pozor na zázračnou intuici – nezapomínejte oddělovat vědomosti hráčů od vědomostí postavy
3) to, že zahraju situaci po svém, bez ohledu na ostatní, ještě neznamená, že to tak opravdu proběhlo
4) když na někoho promluvím, měl bych si počkat na odpověď
5) pozor na vymoženosti naší doby v jiných světech
6) kdo zareaguje první, má možnost ovlivňovat děj, ostatní už musí jeho reakci brát v potaz
7) ženské zbraně používám vždy s ohledem na vzhled a povahu své postavy


= Niniane =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)