pátek 30. listopadu 2012

Těžký život PJe abarinského... aneb Poznámkový blok

Tak prý máme „ženské číslo“. Ale mě se o ženských nic psát nechce. Jako nestačí, že se tady stylizuji do postavy PJ – muže, i když podepsaná je Janika? No, pokud nestačí, máte smůlu.

Dnes chci pást o něčem, co nám PJům na Abarinu může ten náš těžký život trochu usnadnit.
Poznámkový blok. Znáte? Pokud ano, asi si ťukáte na čelo, proč tedy o něm chci psát. Ale divili byste se, i někteří ostřílení Abariňáci Poznámkový blok nevyužívají (nemůžu být konkrétnější, neboť mi jistá osoba vyhrožovala fyzickou likvidací, pokud ji prozradím).

On je ten Poznámkový blok opravdu užitečný. Můžete si v něm vytvářet záložky a tak mít pěkně na jednom místě a po ruce vše, co k jeskyním potřebujete. Poznámky, kódy barev pro písmo a třeba i odkazy na obrázky, pokud je v jeskyni používáte.

No ne, paměť není dokonalá, a tak si člověk musí značit. Kdo si má třeba pamatovat, jestli jeho postavu před půl rokem reálného času sekli do pravé nebo levé ruky? No a postava si to pamatuje – vždyť herně neuběhl ani den.

A pro PJ je Poznámkový blok na Abarinu opravdu k nezaplacení. Hlavně tím, že máte všechny své poznámky vždy po ruce a tak nemusíte řešit třeba to, že jste se na Abarin přihlásili zrovna z notebooku a většinu poznámek k jeskyni máte v PC.

Jak říkám, možná tady sypu hrách na stěnu a většina z vás Poznámkový blok používá. Ale i tak, schválně, napište mi do komentářů, jak jste na tom s jeho využíváním vy. Udělejme si takový malý průzkum – a když jsme tedy v tom „ženském“ čísle, jsem zvědavý, jestli se víc ozvou naše dívky a jestli ho víc využívají, než muži.

Takže, používáte Poznámkový blok na Abarinu nebo ne?
Těším se na odpovědi.

= Janika =

6 komentářů:

  1. Janiko, ty šišo, PJ je univerzální zkratka obého pohlaví. Može to bejt jak Pán Jeskyně tak Paní Jeskyně :D

    Osobně Poznámkový blok nepoužívám. Vůbec. Používám "flešku", kterou mám na klíčích a nosím tak všude sebou. V ní mám složku Abarin a tam pro každou postavu vlastní soubor ve wordu ve kterém píši příspěvky, které následně kopíruji do hry. Mám tam životopisy postav, jejich obrázky... Dneska se dá "fleška" píchnout do každého "kompu" a nemusím si bát, že po dalším útoku "hekra" z řad nudících se zachlazených puberťáků tak příjdu o všechna data...

    Melker

    OdpovědětVymazat
  2. Já vím, já vím, že PJ je jak PJ tak PJ ;)
    Ále... když si přečteš některé další Těžké životy, tak uvidíš, že píšu v mužském rodě ;)

    No jo, fleška, tak taky něco mám, ale to nejpoužívanější v Poznámkovém bloku ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Poznámkový blok používám téměř od prvního dne a propaguju ho, jak jen můžu. Tvůrce Poznámkového bloku, ať už je to kdo je to, by zasluhoval obrovskou jedničku s několika hvězdičkami. Můžu potvrdit, že se do něj vede takové množství informací o všech možných postavičkách, jeskyní i různých pomůcek, až vás to překvapí. Hlavně, kdo by ho hledal na hlavní straně, hned jak se naloguje, má smůlu, nenajde ho. Stačí se ale přihlásit do některé svoji jeskyně nebo si kliknout v levém menu na heslo Jeskyně a pak už se odkaz na Poznámkový blok objeví hned pod odkazem na poštu:-) Vím, že to mnoho lidí nevědělo a proto jsem si dovolila to sem napsat. Harrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajímavé, ale než abych se po tom pídil, taky jsem to vzal přes Word...Poznámkový blok je ale něco, co si musím ještě vyzkoušet...

      Vymazat
  4. Tak nějak šel dlouhou dobu poznámkový blok mimo mě a vlastně jde pořád. Sice v něm mám základní tagy např. na umístění obrázků apod., ale vlastně jsem to použil z poznámkového bloku všehovšudy jednou.Vždy jsem si totiž poznámky dělal do wordu nebo jiného textového editoru a stejně jako Melker i já mám vše potřebné na flash disku.Takže raději sáhnu vždy po něm...

    Možná i proto,že samotné příspěvky v poznámkovém bloku je potřeba tagovat, tak si mou oblibu nezískal.

    Morr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já použivám oboje, poznámkový blok i Word. Jednoduše proto, že když si chci uložit obrázky, životopisy, víc textových informací, je iedální textový editor....Věci, které často potřebuji a jednoduché základní poznámky, které člověk potřebuje rychle vyhledat během psaní zase do poznámkového bloku, kde mám složku pro každou jeskyni a dobře se mi v něm orientuje. Věc je to určitě praktická a stojí za prozkoumání.:)

      Vymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)