pondělí 29. října 2012

Smršť otázek pro zvídavé abariňáky

Sedím u monitoru a zamyšleně očima bloumám po jménech v okně „Kdo tu právě je“. „Hmmm… už byl, ta už taky byla…“ mručím pro sebe nespokojeně. Nesmršťujeme tak dlouho, a přitom se už spousta profláklých jmen stalo oběťmi. „HA! Dugarion… toho jsem ještě v žádné jeskyni nepotkala a přitom je stříbrný!“ probudila se má zvědavost. Je rozhodnuto! Smršť má svou další oběť!

První otázka tě asi nepřekvapí. Budu vyzvídat, jak a kdy ses dostal na Abarin...
Tak na Abarin jsem se dostal díky Melkerovi. A kdy to bylo, to si teď fakt asi nevzpomenu. Ale moment… Tak, díky letopisům jsem si našel svoji první jeskyň na Abarinu, kde jsem byl PJ, a ta se hrála od 7. 4. 2006, takže registrace na Abarin mohla být nějakej ten týden předtím.

A hledal jsi tou dobou něco takového? Nebo jak se to tak stalo?
Hrával jsem s Melkerem DrD a on přišel s tím, že to můžu zkusit s ním na Abarinu, že to je skoro to stejný. A tak jsem to zkusil.

Bylo to stejný? Co ti víc vyhovuje? Hraní naživo nebo online?
Ne, není to stejný. Naživo jsem skoro pořád dělal PJe a víc jsme se drželi pravidel a kostek. Tady to je víc o fantazii. A navíc zde musí člověk svoje myšlenky umět napsat, a pokud možno né stroze, a to není moc můj případ.

Podle těch pár příspěvků, které jsem ve tvém podání četla, to s tebou zase nebude tak špatné! ;o)
A co ta první jeskyně? O co šlo?

První jeskyně to byl takový test, jak to na Abarinu chodí a první příspěvky jsem psal já a Melker. Mnohdy to bylo jen jedno velké souvětí. Postupem se to zlepšilo a nabral jsem další hráče. Nicméně po 2 letech jeskyně skončila nedohraná.

To není na Abu, bohužel, ojedinělý jev - zamrzlá jeskyně. Čím to bylo? Dokázal bys poradit ostatním PJům, na co si dát pozor, aby to nepotkalo i jejich jeskyni?
Těžko říct, čím to přesně bylo. Když vidím PJské příspěvky od Lišáka, Melkera nebo Janiky tak to možná bylo mnou. Taky na to mají vliv hráči - jak ti 2-3 hráči odpadnou, tak se to někdy prostě sesype a je konec. A člověk to nerozhejbá ani za nic.

Je fakt, že sis vybral k poměřování jedny z nejlepších. To pak i my ostatní trpíme komplexy méněcennosti. ;o)
Jsem rád, že můžu být v jeskyních těch nejlepších PJů a děkuji jim, že moje strohé postavy tam trpí. ;o)

Taky jsi zmiňoval, že tvá první jeskyně byla test toho, jak to na Abu funguje. Co jsi zjistil?
Co z tvého pohledu funguje a co by mohlo fungovat jinak/líp?

Zjistil jsem, že to je pěkná forma zábavy a seznámení se s novými kamarády, co mají podobnou zálibu ve fantasy a DrD. Co se týče samotného systému, vždy je co zlepšovat. Na druhou stranu obdivuji ty, co Abarin drží po stránce technické při životě.

Už zaznělo, že jsi většinou hrál za PJe… Byla to tvá volba nebo spíš „lenost“ ostatních? A k čemu máš ty osobně blíž? PJ nebo hráč?
No asi moje volba. Dostal jsem se k prvním pravidlům DrD, ty mě učarovaly, a pak jsem potřeboval hráče. A tak jsem to naučil plno lidí - z těch, kdo jsou na Abarinu to je Melker a Picek. No a tím, že jsem měl svůj svět a všechny hráče jsem do něj dával, tak nikdo nechtěl dělat PJe. Blíž mám furt asi k tomu PJi, i když na Abarinu jsem všechny své jeskyně postupně zavřel a zůstávám momentálně již jenom jako hráč.

A v kolika jsi teď jeskyních?
Momentálně jsem v 5ti jeskyních a za PJe mám Janiku, Melkera, Lišáka a Kuzla.

Když bychom se do těchto jeskyní podívali, najdeme podobné typy postav nebo je každá jiná? Co ty a nějaký oblíbený stereotyp... povolání, rasa, atp.?
Asi jsou v podstatě všechny v některých věcec/ vlastnostech stejný. Taky používám své NPC z real DrD, abych je aspoň trochu oživil, když už nehrajeme. Co se týče oblíbenosti, tak samozřejmě první postava je srdcová - byl to elf-chodec. Nicméně i některé NPC, co jsem vymyslel, mně přirostly k srdci. Nejčastěji to jsou čarodějové a bojovníci.
Ufff... už jsem se lekla, že se vyloupne další trpaslík! ;o)
Ne na trpaslíky je specialista Melker a musím říct, že to na něj sedí i v reálném životě.

Když už jsi ji zmínil, prozradíš nám trochu víc o té své srdeční záležitosti?
Jmenuje se v Kill Rain, což je v překladu něco jako Smrtící déšť. Holt vliv přicházející angličtiny se na ní podepsal. A nedám na něho dopustit, když už se objeví ve hře.

Je nějaká kombinace postavy (rasa/povolání/přesvědčení atd.), kterou by sis rád zahrál, a zatím pro to nebyla příležitost?
Tak teď nevím, zda bych neměl napsat, že bych si chtěl zahrát za něco malého, třeba za hobita.
A chtěl bys? K tomu by příležitost byla hned. Verbíř jeskyně Hobití odysea je ještě otevřený… ;o)))
No, vypadá to, že sesmolím nějakej ten životopis a uvidíme co na to PJ.
To je slovo do pranice! ;o) Ani jsem netušila, že při smršti rovnou získám dalšího hráče... ;o)

Ale zpět k otázce: Je něco takového, co by sis chtěl zkusit?
No, hrál jsem kdeco a největší problém mi dělají záporné postavy. Jednu na Abarinu mám a vůbec chvilema nevím, jak za ni hrát. Takže možná bych chtěl zkusit ještě jednou zlou (zápornou) postavu.
Kdybys potřeboval poradit...... muhehe...

A co ty a hraní postav opačného (ve tvém případ ženského) pohlaví?
Jako PJ jsem musel hrát i opačné pohlaví a někdy to byla docela katastrofa. Jako hráč si to asi nikdy nezkusím, nemám na to odvahu.

Katastrofa? To to skončilo až tak strašně?
No, jak se to vezme. Když musíš s tou postavou zahrát ... hmm jak to jen říct ... milostnou scénu ... tak to bylo katastrofální. Nicméně tady na Abarinu jsem se s tím už taky setkal a dopadlo to o hodně líp než při hraní naživo. Že bych zestárl … hmmm… ne, asi jen zmoudřel.
To víš, trénink dělá divy! ;o) Ale nikdy by mě nenapadlo, že k sehrání milostných scén je třeba moudrost... hmmm... budu o tom přemýšlet! 

O tvých postavách víme už docela dost. Takže teď je řada na tobě! Trochu tě proklepneme! ;o) Kde se vzala tvá přezdívka "Dugarion"?
No, přezdívka Dugarion vychází ze jména Garion a přidal jsem si to Du. Jinak Garion je chlapec z knihy od Davida Eddingse, který napsal několik ság s Garionem.
Můj oblíbený autor...

A co děláš? Studuješ... pracuješ... flákáš se…?
Jestli myslíš zrovna teď, tak se pekelně soustředím na Tvé otázky a snažím se co nejrozumněji odpovídat. Jinak jsem pracující.

A šťastně pracující nebo by ses raději flákal?
Já su šťastně pracující. Ono se blbě fláká, když nemáš bezedný účet.
Taky pravda... nebo šikovného sponzora...

Jaké máš oblíbené jídlo? ...no jo, blíží se oběd! ;o)
Oblíbené jídlo… Když vynechám klasiku v podobě řízku či svíčkové, tak mám rád grilované maso a bramboráky.  

Je nějaká země, kam by ses rád podíval? Nebo už se ti tenhle sen splnil?
Chtěl bych se podívat na Nový Zéland.

Že by zafungoval film Pán prstenů?
Už to tak vypadá.

A kterou část bys chtěl navšívit nejvíc? Třeba Hobitín, Lothlórien nebo Gondor...?
Když bych to seřadil tak asi Lothlórien, Gondor a pak až Hobitín. Ale třeba i takový Rohan, plnej koňských stád by mohl být nádhernej.

Myslím, že chvíle tvého pekelného soustředění je skoro u konce! Máš teď ještě prostor pro nějaký vzkaz lidu abarinskému....
Hrajte si a bavte se.

Milé a pravdivé...
Díky moc za čas a doufám, že to pro tebe nebylo příliš traumatizující! ;o)

To ukáže teprve čas! Já díky za zpestření dne.

Vypínám ICQ a přemítám, jak zapojit moudrost do milostných scén. Bezesporu jim to dá nový rozměr… hmmm…

= Dugarion a Niniane =

2 komentáře:

  1. Ten darebák jeden! Ani necekl, že se stal obětí! A to se známe už, Kriste Nazarestký, 19 let! Jen počkej neřáde! :D
    Pravdou je, že jeho PJ-ování byla do jisté míry naše lenost převzít od něj na chvíli otěže. Holt šlo mu to z nás nejlépe a dodnes nikdo z nás hráčů nemá tucha, jak to tenkrát vlastně celé bylo...
    Pokud si dobře vzpomínám tak sis chtěl, Dugu, strašně moc zahrát mága. Opravdického mága s podrobováním, mentální souboje a všechny ty věci kolem... ;o)
    Jinak, vážení, k tomu jeho oblíbenému žvanci, ani omylem mu nevěřte. Prý grilované maso a bramboráky. Pche! Takové hlouposti! Jsou to moje kovbojské fazule po čem se může utlouct!! To dá přeci rozum, vo tem žádná! Muhehe ....

    Melker

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem ti říkala, že je to parádní fotka, Dugu? :)))
      A pokud si chceš zahrát mága, tak v Bladurce žádného nemáme a to je věčná škoda:)))

      Vymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)