neděle 30. září 2012

FanCity 2012

Prestižní festival her a fantastiky ze série Festivalů fantazie (od 1996). Hry konzolové, počítačové a hudební, deskové a karetní, miniatur, RPG... Sci-fi, věda a technologie; horor, fantasy, mýty a historie; anime, comics... Hraní a turnaje; seriály a filmy; přednášky, besedy, workshopy, soutěže...

FanCity 2012 konané v KC Novodvorská na Praze 4 navštíví během 24. až 28. října známí herci z kultovních filmů a seriálů Star Trek, Stargate a Dr. Who!

Již druhý ročník FanCity, největšího setkání všech fanoušků populární kultury v České republice, konečně odhalil seznam zahraničních hostů. Letošní ročník je nabitý herci ze světoznámých seriálů zvučných jmen. Vyznavači žánrů sci-fi a fantasy tak dostanou jedinečnou příležitost familiérně si pobesedovat s představiteli svých oblíbených postav, které doposud znali pouze z televizních obrazovek či filmových pláten.

Součástí festivalu se také již tradičně stane soutěž o nejlepší tematický kostým a vystoupení americké zpěvačky Marian Call. Součástí bude také velká herna čítající dohromady téměř sto herních počítačů a konzolí.

Letošní FanCity se však nebude týkat jen a pouze záležitostí týkajících se filmů a seriálů. Na své si přijdou také příznivci počítačových a konzolových her.

Festival si klade za cíl nebýt běžným filmovým festivalem. Je pestřejší, multimediální, zaměřený na celou popkulturu. Tedy hry, comics, anime, filmy a seriály, knihy, zejména s tematickou sci-fi, fantasy a hororu, ale i military či krimi. Značnou část programu vytvářejí odborníci z řad fanoušků. Postupně roste podíl profesionálů, jako jsou právě zahraniční herci, protože i v Česku roste zájem o jejich pořady, fotografování a autogramiády.

Veškeré informace včetně novinek oproti minulému ročníku a přihlášek naleznete na stránkách festivalu http://www.fancity.cz/.

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)