pondělí 30. ledna 2012

Komunita autorů moderních deskových her

V roce 2006 bylo založeno občanské sdružení CBG (Czech Board Games, tedy Česká deskoherní společnost). Vzalo si za cíl sdružovat a podporovat nové talentované české a slovenské autory a pomáhat jim vydávat hry, které mají potenciál zaujmout deskoherní publikum. Vznikla tak stále sílící nezisková komunita, založená především na vzájemné spolupráci a těžící mimo jiné z úzkého kontaktu s výrobci her a herních komponent.

Portfolio vydaných her už je nyní velice slušné a naleznete ho zde.

Nejde však v žádném případě o uzavřenou společnost. Naopak. Každoroční setkávání autorů deskových her a výběr toho nejlepšího nápadu vstupuje do dalšího ročníku. Máte-li v šupleti nějaké herní miminko, neváhejte se přihlásit. Více o setkáních CBG, dílnách a samotné soutěži vyhlašované společně s občanským sdružením GOADA {http://www.goada.cz/} se dozvíte na stránce s odpovědmi na klíčové otázky.

Vyhlášení 8. ročníku soutěže autorů:
Přihlašování her do dalšího ročníku soutěže autorů právě vypuklo. Své prototypy, přihlášky a další informace můžete už nyní zasílat poštou na adresu Česká deskoherní společnost (CBG), K Lánu 496/2, 160 00 Praha 6, mailem: info@czechboardgames.com. Můžete se také po po domluvě zastavit osobně na některé z akcí nebo v kanceláři. Uzávěrka přihlášek je 11. března.

Důležité je, že nemusíte být autorem. Uplatnění v komunitě najdou například ilustrátoři, grafici, psavci (pravidla, příběhy ke hrám) nebo testeři.

Veškeré informace o společnosti naleznete na jejich stránkách www.czechboardgames.com/.

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)