pátek 30. prosince 2011

Benefiční zeměplošské divadlo Soudné sestry

Klub Terryho Pratchetta pořádá dne 27. ledna 2012 ve spolupráci s Divadlem v Dlouhé benefiční divadelní představení Soudné sestry. Zisk z této akce bude poskytnut AD Centru při Pražském psychiatrickém centru v Praze – Bohnicích na podporu výzkumu poznávacích schopností a běžných činností života seniorů a pacientů s Alzheimerovou nemocí, hledání rozdílů mezi nimi, a podporu časné diagnostiky Alzheimerovy nemoci.

Klub Terryho Pratchetta zahájil veřejnou sbírku na výzkum Alzheimerovy nemoci zejména proto, že touto nemocí trpí mimo jiné i Terry Pratchett a v České republice dosud žádná sbírka na výzkum této nemoci nevznikla.

Divadelní představení Soudné sestry je kvalitním zpracováním stejnojmenné knižní předlohy Terryho Pratchetta o třech čarodějkách, Bábi Zlopočasné, Stařence Oggové a Magrátě Česnekové, které se postaví samozvanému uzurpátorovi Lancreského trůnu vévodovi Felmetovi, a usilují o to, aby na trůn usedl právoplatný dědic trůnu. Tato komická fantasy hra je zároveň i parodií na některé Shakespearovy hry, zejména Macbetha. Hra byla zpracována podle scénáře Stephena Briggse a překladu Jana Kantůrka v režii Hany Burešové.

Navštívením tohoto divadelního představení prožijete příjemný kulturní zážitek a koupí vstupenek navíc přispějete na výzkum Alzheimerovy nemoci. Vstupenky si můžete zakoupit na webových stránkách Divadla v Dlouhé nebo v pokladně divadla, na adrese Dlouhá 39, Praha 1.

Pokud se divadelního představení nemůžete či nechcete zůčastnit a přesto máte zájem pomoci, můžete svůj finanční dar zaslat na bankovní účet veřejné sbírky 2900107785/2010. Podrobnosti o veřejné sbírce naleznete na webových stránkách sbirka.discworld.cz.

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)