úterý 29. listopadu 2011

Akademie science fiction, fantasy a hororu

Znáte Akademii science fiction, fantasy a hororu?

Akademie science fiction, fantasy a hororu zřízená World SF (dále jen Akademie) je nezávislým sdružením odborníků vytvořeným k hodnocení a teoretickému zkoumání produkce science fiction, fantasy a hororu (dále jen SF), jak se jeví v české a slovenské jazykové oblasti (potažmo trhu) a v souvislostech vývoje světové SF.

Název organizace je Akademie science fiction, fantasy a hororu. Akademie je součástí World SF, ke své práci využívá servisu této organizace, včetně právní subjektivity.

Vzhledem k velké a prakticky nepřehledné provázanosti českého a slovenského SF trhu (na Slovensku vycházejí knihy pro český trh, slovenští fanoušci čtou velkou část české knižní produkce SF) zkoumá a hodnotí Akademie subkulturu SF na území ČR a SR bez rozlišení.

Hlavní činností Akademie je to, že jednou ročně (nyní došlo ke změně) zhodnotí díla žánrů science fiction, fantasy a hororu, jak se prezentovala na české a slovenské scéně, jde o díla literární a výtvarná. Autorům či původcům nejlepších děl uděluje ceny.

Veškeré informace o najdete na jejich www stránkách www.asffh.info.

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)