středa 26. října 2011

Smršť otázek pro zvídavé Abariňáky

Tak a máme tady další oběť. Oznámím Artemianovi, že bych s ním ráda pro NAMRO udělala Smršť otázek pro zvídavé Abariňáky a odpovědí je mi vysmátý smajlík. Jen se tedy ujistím, že to znamená souhlas a jdeme na to.

Tak co, už ses dostal k tomu, aby ses na NAMRO podíval? Doufám, že teď po Smršti otázek s tebou ho budeš čít pravidelně :-) (poznámka pod čarou: Takhle se shání noví čtenáři! :-))
Abych pravdu řekl, ještě jsem se nepodíval, ale myslím si, že tvá úvaha je správná
:-D
To mě opravdu těší :-)

Hrajeme spolu už nějaký ten rok ve Strážné věži a komunikovat jsme začali celkem nedávno, jsem ostuda. Takže jak dlouho jsi ty na Abarinu?

Já se to úplně bojím počítat :-D Začal jsem někdy 2007 tuším.

Proč ty obavy, to je přece pěkné, ne? Být tady s námi tak dlouho :-)
Ono je to stejné jako se školou. Pamatuješ si první den, jako kdyby to bylo včera a říkáš si : "To není tak dlouho."
Rozumím :-)
 

Jaká byla tvá první jeskyně a postava?
No nechal jsem se zlákat Aldianou, protože fórum na lidech.cz se rozpadlo, takže to byla nějaká její. Akorát ten název si nepamatuji.
Hrál jsem tam vyrovnaného Artemiana-hraničáře (což je opravdu hrozný hřích ;-)) a jeho psího přítele Frewa.
Proč hřích?
Protože Artemian je napravený assassin.

Jaké typy postav rád hraješ, myslím, co se povahy týká? A nějaké oblíbené povolání, rasa?
Vždycky mě nejvíce bavili právě vrazi, kteří dostanou od osudu takovou pecku, že jsou nuceni začít přemýšlet o světě --> rád filozufuji. Povahově jsou to buď cyničtí kliďasové, nebo trochu přímější správňáci. Nejoblíběnější rasa samozřejmě lidé (nějak si je dokáži nejlépe představit :-)) a povolání je zřejmé.
Poslední dobou jsem se ale trochu změnil a raději si zahraji něco zajímavého. (Ztráta paměti, apod...)


Vrazi zkoušení osudem, jsi můj člověk :-)
A v kolika jeskyních teď vůbec hraješ? Je nějaká, o které bys mohl říct, že je tvá nejoblíbenější?

Moje řeč :-). No dlouhou dobu jsem měl krizi a hrál pouze v jedné jeskyni (právě Melkerova Strážná Věž, která je i mojí nejdéle fungující jeskyní), ale aktuálně mám čtyři a plánuji spustit svou, o které ale víš vše :-). Nejoblíbenější jeskyni nemám, nechávám si jen ty, kde jsem rád.

Na tvou novou jeskyni se právě taky chci zeptat :-)  Hrála jsem chvíli v tvé jeskyni Zpět ke kořenům a teď připravuješ tu novou. Obě jeskyně mají úžasně propracovaný svět. Z čeho čerpáš inspiraci?
Nejvíce mě ovlivnil Steven Erickson se svou sérii "Malazské Knihy Padlých" a nově i G.R.R. Martin a "Písně Ledu a Ohně". Nápad na jeskyně a svět mám ale většinou z metra nebo ze sprchy :-)
Popřípadě jednotlivé střípky z všech možných filmů od Posledního Samuraje až po Deník Princezny. Myslím si, že čerpat se dá z každého momentu.

Ano ano, inspirace je všude kolem nás :-)  Abarin nejsou jen jeskyně, postavy a hra, ale také lidé. Znáš někoho z Abariňáků osobně? A kdyby se uskutečnil nějaký abarinský sraz, přijel bys?
Osobně znám (a teď se omlouvám, pokud se pletu) pouze Aldianu, se kterou jsem se setkal v Anglii, když jsem byl u svého bratrance.
To záleží na tom, kde a kdy by se sraz uskutečnil.

Uvidíme, snad nějaký na vhodném místě bude :-) Co vůbec celkově pro tebe Abarin znamená?
To je od tebe dost záludná otázka :-D. Dalo by se říct, že je to zdroj zábavy a dobrý učitel slohu v jednom, zvlášť protože mám možnost hrát s lidmi, kteří mě pisatelsky převyšují ;-). A ano, asi to tu mám i rád, protože když jsem v době krize zkoušel DarkAge, tak ačkoli mi systém jejich stránky připadal mnohem lepší, nebyl jsem tam spokojený.

Tak to je opravdu pěkné vyznání. Hráváš dračák nebo jinou RPG hru i naživo?
Několikrát jsme to zkoušeli, ale bohužel.

Copak selhalo?
 Tuším že většinou nedostatek divadelního talentu a dále neochota některých přečíst si pravidla :-)

Takže hraní online ti vyhovuje víc, než hraní naživo?
To nemohu objektivně posoudit, protože jsem dosud nenarazil na dobrou partu :-). Hlavně si tedy myslím, že se to vůbec nedá porovnávat.

Než se začnu vyptávat dál, dávám ti šanci – co bys o sobě sám zvědavým Abariňákům prozradil? :-)
Miluji Kofolu :-D
No ano, chápu, když ji miluješ, není co řešit :-D

Co za školu studuješ, co z tebe jednou bude?
Studuji VŠE v Praze, obor Matematické Metody v Ekonomice, takže ze mě pravděpodobně bude ... hmm, ekonom?  :-D

Co právě čteš? A co vůbec rád čteš?
 V tuto chvíli čtu Legendy České Fantasy a celkově upřednostňuji fantasy literaturu (Erickson, Sapkowski, Golden,...). Nicméně občas najdu zalíbení i v "klasice" (Orwell, Remarque, Čapek, Kafka, apod...)

A co hudba? Jaká je ta blízká tvému srdci?
Tak tady nejsem vyhrazený. Nejraději mám rock/metal (ale žádný death nebo black) a balady tohoto žánru, ale jakákoli dobrá písnička si najde místo ;-). Pokud něco ale nemusím, pak je to hip hop, rep a infantilní a hloupé popové hity (Bieber a spol.)

Čím se bavíš ve volném čase, kromě Abarinu tedy?
Patřím k těm lidem, kteří se snaží naučit hodně věcí, ale žádnou neovládají mistrovsky (zkrátka u jedné věci nevydržím dlouho), takže hraji na kytaru, housle, foukací harmoniku, občas se naučím pár karetních triků, napíšu povídku, báseň nebo si jdu zaběhat, zahrát florbal, popř. fotbal. No a jako správný závislák na PC hrách zabíjím čas u Heroes 6 a Assassins Creed :-D
Pěkně široký záběr :-)
 

Povídky, básně? Přečteme si nějakou třeba v NAMRU? Rádi zveřejníme ;-)
 Pár už jsem jich zveřejňoval na Abarinu. Ale jak jsem říkal: "Nic neumí mistrovsky", takže ani nevím, jestli byste to chtěli číst ;-)
Dokud nezkusíš, nebudeš vědět ;-)
 

Svět Abarinu je svět fantazie, takže jí popusťme trochu křídla. Kdyby ses mohl stát kýmkoliv, kým bys chtěl, kdo by to byl a proč?
Tak to je těžké, jelikož favoritů je mnoho. Mezi nejžhavější samozřejmě patří postavy se superschopností jako Jumper, Gambit, chlap ze 120 sekund apod, ale kdybych si mohl opravdu vybrat i styl života a myšlení, chtěl bych být Katsumoto z Posledního Samuraje. Jeho postava je výborná.

Máš nějaké životní krédo?
Ber život s úsměvem, protože jinak ti dá pěstí :-)
Tak to je moc pěkné :-)
 

Děkuji ti za tvůj čas a trpělivost a nezapomeň, ode dneška jsi pravidelný čtenář NAMRA, doufám ;-)
Já děkuji za překvapení a raději nebudu nic slibovat, ačkoliv se pokusím :-D



= Artemian a Janika =

1 komentář:

  1. A zase fajn smršť... jak už jsem psal několikrát - prostě nezklame, a dokáže přiblížit zpovídané hráče ostatním. Přeci jen je to příjemnější, když si za jednotlivými nicky, dokážete představit konkrétní lidi.

    Stejně tak je fajn, že smršť dělají různí lidé, je to pak takové různorodější, každý má nějaký styl a nějak se ptá a to čtivosti také pomáhá.

    Morr

    OdpovědětVymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)