sobota 27. srpna 2011

Milostné hrátky v jeskyních

Jako první pracovní název této úvahy mě napadl „Sex v jeskyních“. Určitě bych tak k tomuto článku přitáhla pozornost vás čtenářů, ale nakonec jsem se rozhodla nepoužívat praktiky bulvárních pisálků a zvolit název umírněnější.

Tak se na toto choulostivé téma podívejme blíže. Co si budeme nalhávat, postavy, které hrajeme, jsou většinou dospělí svéprávní jedinci a kromě řešení problémů se záchranou země či celého světa, pobíjení nestvůr a konání dalších hrdinských činů také navazují vztahy s jinými postavami.
Pomiňme nyní to, že tyto milostné vztahy jsou někdy navazovány dost rychle, dalo by se říct až zbrkle. Je to dáno stylem hraní na Abarinu, kdy se hraje mnohem pomaleji a na reakce se čeká podstatně déle, než při hraní naživo. Tedy podle měřítek hraní naživo, či jen podle zdravého selského rozumu by takový vztah vznikl v jeskyních na Abarinu možná nejdříve po roce hraní (a to by na to postavy šly ještě celkem rychle), spíš ale až po několika letech.
Je pochopitelné, že takhle dlouho se nikomu, kdo má zájem zažít nějaký ten milostný románek, čekat nechce. A tak vznikají takové ty lásky na první pohled. Uvidí se, prohodí několik slov, zažijí první boj bok po boku, přeskočí jiskra a je to.
Samozřejmě že existují i dvojice postav, které do jeskyně vstupují už s dlouhodobým vztahem ve své historii, dle mého soudu jich ale není mnoho.
A pak tady máme také dvojice postav, kterým o nějaký hlubší vztah ani nejde a kde v popředí zájmu je právě jen to tělesno. Nu což, postavy jsou různé a nechovají se v těchto věcech jinak, než lidé kolem nás.

No a tak po krátkém vzájemném oťukávání někdy dojde na sex. Ten může mít v jeskyních několik podob, záleží například na tom, jak moc dobře se znají hráči hrající za postavy, jak dobře znají PJe, u kterého hrají, jak moc se stydí před sebou a před PJem, který jediný (většinou) může takové nemravné příspěvky číst. Takže milostné hrátky mohou probíhat například jako obdoba filmové stmívačky, kdy se dotyční odeberou do ústraní s jasným úmyslem – a najednou máme ráno, nebo se skočí k jinému časovému úseku. Odvážnější popíší nějakou tu část milostné předehry – dotyky, polibky, svlékání… No a pak jsou tací, kteří popíší vše a to do nejmenších detailů. Ostatně, proč ne? Jde o to se bavit, a pokud se baví oba – a jako bonus pobaví i PJe, je všechno v pořádku. Pokud PJ z nějakého důvodu ve své jeskyni takové podrobnosti a aktivity nechce, měl by na to hráče upozornit v zárodku samotné akce. Má na to určitě plné právo, je to jeho jeskyně a jeho pravidla a hráči by to měli respektovat a jít si dovádět se svými postavami do jiné jeskyně, kde jim to PJ strpí.

Zatím jsme se této otázce věnovali v lehčím duchu. Musím ale zvážnět a nakousnout problém, který s milostnými hrátkami v jeskyních úzce souvisí. Na rozdíl od postav, jejich hráči nebývají vždy dospělí a plnoletí. A ať mladší hráči teď budou mít chuť vznést a asi i vznesou spoustu námitek, myslím si, že každý PJ, který milostné hrátky mezi postavami ve své jeskyni vítá, každý hráč, který chce žít se svou postavou i sexuální život, by si měl zkusit ověřit věk svého spoluhráče, věk hráčů ve své jeskyni. Je to samozřejmě na rozhodnutí každého jednotlivce, jen by měl zvážit důsledky toho, pokud tak neučiní. Myslím si, že případné problémy, které by mohly nastat, za trochu toho potěšení při hraní nestojí. Ostatně o tomto nebezpečí již byla napsána a na Abarinu zveřejněna úvaha, ji samotnou i diskuzi pod ní si můžete přečíst zde.

Tak, to vážné, ale důležité, máme za sebou.
Je třeba rozebírat, proč někteří hráči dopřávají na Abarinu svým postavám (a sobě také) potěšení z milostných hrátek? Tak snad jen pár příkladů.
Jsme prostě lidi a nic lidského nám není cizí (našim postavám také ne). Obohacuje to požitek a prožitek z hraní. Posouváme tím naše postavy někam dál. Vytváříme si prostor pro další interakci mezi postavami – hádky, usmiřování, rozchody, návraty, žárlivé scény. Má to chuť zakázaného ovoce. Provokujeme tím. A co si budeme nalhávat, prostě nás to baví. Ale ten hlavní důvod je podle mě v tom, že do jeskyně dokážeme napsat a popsat to, co bychom si při hraní naživo netroufli. Ne nadarmo se říká, že papír snese vše, a to i ten virtuální.

Omlouvám se tímto všem PJům, kterým po vydání tohoto čísla NAMRO prudce v jeskyních stoupla sexuální aktivita mezi postavami, nebylo to cílem této úvahy.
A omluvte i mě, musím si jít projít jeskyně, kde hraji a zjistit, jak jsou na tom s navazováním či průběhem různých vztahů mé postavy a podívat se, jestli si některá z nich nemůže vzít nějakou jinou někam bokem a…………

4 komentáře:

  1. Ehmm... to mi připomíná, že bychom mohli znovu oživit Viu :D

    OdpovědětVymazat
  2. Když tak o tom přemýšlím, klidně bych vedl jeskyni s názvem Nevěstinec, ale určitě bych vyžadoval ověřený věk hráčů a neviditelnost ostatním.

    OdpovědětVymazat
  3. Jako spousta jiných věcí, je i tohle především na domluvě mezi hráči a PJ.
    Osobně si ale myslím, že milostné hrátky by neměly být primárním cílem postav (potažmo hráčů) pokud by se nejednalo o typ jeskyně jako jak tady nadhodil Dragel :-) ).

    Morr

    OdpovědětVymazat
  4. Hodně zajímavý článek a diskuse a jak píše Morr záleží na domluvě,ale co si budem nalhávat jsou tady hráči ,kteří milostné hrátky vyhledávají.Když tím neotravují ostatní tak fajn,ale jak ověřit jejich věk??? Teodora

    OdpovědětVymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)