sobota 27. srpna 2011

Co se děje - Dračí Doupě II.

Někteří z vás už možná zaznamenali, že se v nedávné době objevila nová pravidla - Dračí doupě II., která ale na původní pravidla DrD nenavazují. To je potřeba uvést na pravou míru, aby někdo nečekal jen vylepšená a aktualizovaná pravidla původního „Dračáku." Pojí je k nim jen pouhý název a skutečnost že se jedná o českou RPG hru z produkce Altaru.

Dračí doupě II. je totiž vystavěno na úplně jiném systému.

Najdete zde 5 základních a 10 pokročilých povolání, která mezi sebou můžete různě kombinovat. Herní mechanizmy jsou sjednoceny a zjednodušeny a tak se využívá jednoho typu hodu se dvěmi (výjimečně třemi) šestistěnnými kostkami. Systém magie nabízí velkou volnost. Můžete provádět jakákoliv kouzla, která vás napadnou v rámci určitého oboru (nečekejte tedy rozsáhlý seznamy kouzel, stačí popustit uzdu fantazii).

Nový „Dračák" klade větší důraz na příběh, ale také má větší nároky na fantazii a schopnosti jednotlivých hráčů. Apeluje na skutečnost, že hrát neznamená vždy uspět, a že neúspěch otvírá jen jinou linii příběhu.

Ten kdo má rád házení kostkou, tabulky a bohaté seznamy kouzel, lektvarů apod. asi nadšen nebude. Ale volíte-li přístup volnější, abstraktnější a hledáte jen rámec, do kterého zasadit váš úžasný příběh, mohl by vás "nový Dračák" oslovit.

A pokud již máte reálnou zkušenost s hraním DrD II, podělte se o vaše postřehy a dojmy.

Více o DrD II. na webu: http://drd2.altar.cz/

= Morr =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)