čtvrtek 13. ledna 2011

DrD - Zjednodušená pravidla ke stažení

Dračí doupě je nejrozšířenější a nejznámější hra na hrdiny v České republice. Je to hra pro 2-12 hráčů starších devíti let. Ke hraní není zapotřebí žádná herní deska; stačí ti tvoje vlastní představivost.

V Dračím doupěti se vžíváte do rolí postav z dávných ság a pověstí. Spolu se svými přáteli se stanete udatnými reky a hrdiny a budete procházet cizími světy a prožívat neuvěřitelná dobrodružství.

Kdo se ještě nikdy nesetkal s pravidly Dračího doupěte, tak již rok a tři čtvrtě (přesně od 25.března 2009) tu máme oficiální zjednodušená pravidla zdarma, která Altar nabídl volně ke stažení.

Chcete si vyzkoušet, jak takové hraní Dračího doupěte vypadá? Pak jistě vezmete zavděk tuto volně šiřitelnou zkrácenou verzi pravidel. Neposkytuje veškeré možnosti plné verze, slouží pouze jako úvod do hry. Nejsou zde popsány všechny rasy a povolání, zabývá se pouze prvními třemi úrovněmi postav (zatímco plná verze Pravidel pro začátečníky je rozvedena až do páté úrovně) a některá složitější a doplňková pravidla byla záměrně vypuštěna. Text je okleštěn na strohé herní mechanismy, neobsahuje různé obecné rady a doporučení ohledně vlastní hry a není rozváděn do vysvětlujících podrobností a dokreslován tolika ilustrativními příklady.

Tato brožura je také ideální pro ty, kteří si již někdy Dračí doupě pod vedením někoho zkušenějšího zahráli a dosud vlastní plnou verzi pravidel nemají, nebo pro startovní hru skupiny, kde alespoň jedna Pravidla pro začátečníky k dispozici jsou.

Zjednodušená pravidla DrD si můžete stáhnout zde, přímo na stránkách Altaru.

Na Abarin nám zjednodušená pravidla přinesl Tartar.

1 komentář:

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)